- 2013. január 9., 07:50
A Samsung bemutatta legfrissebb elképzeléseit az ultrabookok kategóriájában is; a CES-en két új ultrabook debütált.

A Samsung bemutatta legfrissebb elképzeléseit az ultrabookok kategóriájában is; a CES-en két új ultrabook is debütált.

A Samsung bemutatta legfrissebb elképzeléseit az ultrabookok kategóriájában is; a CES-en két új ultrabook is debütált.

Elsőként itt van mindjárt a 15,6 colos, tíz pontos multitouchos, Full HD felbontású kijelzővel szerelt Series 7 Chronos, amely egy 2,4 GHz-es Intel Core i7 3635QM procival lett felszerelve, a grafikai egység lelke pedig egy egy AMD Radeon HD 8870M chip, 2 GB GDDR5 memóriával. Maga a gép 4 vagy 8 GB RAM-mal vásárolható meg, amely 16-ig bővíthető.
A gépben egy 1 TB-os HDD található, a multimédiás szolgáltatásokról pedig többek között egy 2x4W-os JBL hangfalpár, valamint egy 720p felbontású beépített kamera gondoskodik. Oldalt 2 db USB 3.0 és ugyanennyi USB 2.0 port, valamint egy mikrofon, egy HDMI és egy VGA csatlakozóhely található. Az akkumulátor a gyári mérések szerint 11 órát bír ki egyetlen feltöltéssel.

Kisebb kollégája a Samsung Series 7 Ultra, ez kétféle kivitelben (érintőképernyővel és anélkül) lesz kapható. Az érintőképernyős változat szintén tíz pontos multi touch kijelzőt kapott, ugyanúgy 13,3" méretben mint a sima verzió. Felbontásban mindkettő Full HD részletességet nyújt. A fémszínű házba bújtatott, 2 cm-nél is vékonyabb notebook közel 1 kilóval könnyebb a fenti nagyobb modellnél, 1,37 kg-os. Belsejében kiviteltől függően Intel Core i5 vagy i7 szív doboghat, a grafikus teljesítményért pedig egy 1 GB GDDR3 memóriával ellátott AMD HD8570M processzor felel. A rendszermemória a nagyobb társhoz hasonlóan 16 GB-ig bővíthető, a vékony fémtest pedig egy 256 GB-os SSD meghajtót rejt.
A Series 7 Ultrát 2x2W-os JBL hangszórókkal és 720 soros felbontást adó kamerával szerelik. Házán egy USB 3.0, két USB 2.0, valamint a szokásos VGA, mikrofon és HDMI aljzatok találhatók. Az új 7-es szériás Samsung notebookokat is Windows 8-cal szállítja majd a gyártó; a gépek árát és pontos elérhetőségi időpontját egyelőre nem ismerjük.

Címkék
Hozzászólások