- 2013. január 9., 18:59
Első táblagépnek jó lehet a Polaroid kütyüje, de csúcsteljesítményt ne is várjunk tőle.

Első táblagépnek jó lehet a Polaroid kütyüje, de csúcsteljesítményt ne is várjunk tőle.

A Polaroid elsősorban azért készítette el a Kid Tabletet, hogy legyen a piacon egy olyan kütyü is, amit bátran a gyerekek kezébe lehet adni. A kütyü kialakítása és szoftvere is olyan, hogy az apró kezek és szemek biztonságban vannak használat közben – azonban a hangsúly tényleg ezen a két dolgon volt, így a specifikáció alapján a hardver a belépő szintet képviseli.

A tablet szokatlanul nagy, de erre a gumiból készült, egyébként meglepően kellemes fogást biztosító borítás miatt van szükség, amely oly annyira körülöleli a kijelzőt (és a gépet), hogy elvileg akkor sem történik semmi, ha leejtjük a masinát a földre. Gombokból öt van, ezek mindegyike az előlapra került. Az 1 GHz-es processzor az Android 4.0-s verzióját, tehát még az ICS-t futtatja, fél Gbájt RAM társaságában – a kütyü a 800×480 pixeles kijelzőfelbontás ellenére sem hasít, a programok indításakor több esetben is várakoznunk kellett.

Ami viszont nagyon kellemes, az az, hogy a Polaroid az ICS fölé egy extra kezelőfelületet is húzott, amely elrejti a kíváncsi szemek elől a rendszerbeállításokat, és helyett azokra a programokra (többségében játékokra, összesen 32 appra) koncentrál, amelyek a gyerekek figyelmét képesek lekötni. A szoftverek célja természetesen a tanulás, az agresszió nem is jellemző – még a képen látható klasszikus, lövöldözős játékban sem űrhajókra, hanem mosolygó paradicsomokra lehet támadni.

A gép 150 dollárt viszont mindenképpen megér, de nem a dizájnja vagy a hardvere miatt, hanem azért, mert a gyerekeket biztonságban tudhatjuk.


Címkék
Hozzászólások