- 2013. január 10., 12:59
A fényképezőgépek tisztántartására teljes körűen odafigyelő gyártó a mobil kütyük felé kacsintgat.

A fényképezőgépek tisztántartására teljes körűen odafigyelő gyártó a mobil kütyük felé kacsintgat.

Kétféle ember van: az egyik, akit zavar, hogy az érintőképernyő folyamatosan ujjlenyomatos, a másik pedig, akit nem. Akik az első csoportba tartoznak, azok biztosan mindenféle módon próbálták már tisztítani mobiltelefonjuk és/vagy tabletjeiket – a dolog azonban valószínűleg teljes sikerrel sosem járt. Eleve ott kezdődik a dolog, hogy a tisztításnak csak mikroszálas kendővel van értelme nekiállni, azonban jó ha tudjuk, hogy ezzel is legfeljebb csak azt érjük el, hogy a felrakódott koszt és zsírt szépen szétkenjük a felületen.

Viszont van megoldás, amelyet a LensPen szállít; a kanadai gyártó a fényképezőgépek obejktívjeinek tisztításához használt, aktív szénnel operáló módszert gondolta tovább kicsit, és megszületett a táblagépek felületének tisztántartására ideális SideKick valamint a mobiltelefonokhoz ajánlott SmartKlear. Közöttük csupán méretbeli eltérés van, utóbbi feje éppen feleakkora mint, a SideKické. Mindkét tisztítóeszköz egy széthúzható tokban kapott helyet; a kupakokra került a fej, amelyen a tisztításhoz használatos, aktív szénnel „kezelt” szarvasbőr felület található, a tokban pedig egy szivacs van, amely a tartalék aktív szenet tartalmazza; amikor a tisztítóeszközt összecsukjuk, a szivacsról újra feltöltődik aktív szénnek a tisztítófej. Az aktív szén kulcsfontosságú szerepet kap a tisztítás során: ez szívja magába a zsírt, biztosítva ezzel, hogy a szennyeződést ne szétkenjük a felületen, hanem valóban el is távolítsuk onnan. A SideKickkel egy 10 colos tablet felületét 150-200 alkalommal, egy 7 colos táblagép kijelzőjét pedig akár 250 alkalommal is letisztíthatjuk, a SmartKlear pedig egy átlagos méretű okostelefon kijelzőjét akár háromszázszor is képes letisztítani. Az aktív szén „kimerülése” után természetesen nem kell eldobni a tisztítót, a fej egyszerűen cserélhető, így a kütyü továbbra is használható.

A SideKick már Magyarországon is megvásárolható, ajánlott ára 4000 forint körül alakul. A SmartKlear ára 3200-3500 forint lesz, forgalmazása várhatóan valamikor tavasszal kezdődik majd meg. Az utántöltő 3000 forintba kerül – és ennyibe fog kerülni a SmartKlear pakkja is, ez viszont nem egy, hanem két fejet rejt majd magában.

Hozzászólások