- 2013. január 10., 16:29
Végre Amerikán kívül is kapható lesz az iRobot medencetisztító robotja.

Bár Magyarországon inkább a 10 ezer forintos felfújható medencék divatosak, hamarosan idehaza is kapható lesz az épített medencék robotizált tisztításának legújabb eszköze az iRobot Mirra 530.

Bár a vizes működés miatt indokolt lehetett volna a Mirra 530 plexi mögé rejtése, de a kikapcsolt robotot teljesen felesleges volt így védeni. Mondjuk a robot alja úgyis csak a tisztítóhenger miatt lett volna csak érdekes, mert a két gyűjtő tartályt a robot tetején lévő nyíláson keresztül lehet elérni. Ez a Mirra egyik legfontosabb újítása a korábbi Verro modellekkel és a vetélytársakkal szemben.

A robot alján percenként beszívott 260 liter víz elegendő ahhoz, hogy a medence falára, illetve a lépcsőkre is felkúszó robotot az így kialakuló szívóhatás a függőleges felületeken tartsa. A robot így még a vízszinten előszeretettel lerakódó zsíros szennyeződéseket is képes lekaparni és begyűjteni a medence faláról. A szűrőrendszer az ilyen robotoknál megszokott 2 mikronos határig mindent kiszűr a vízből.

A tervezők célja az volt, hogy a robot használata a lehető legegyszerűbb legyen. Ezt a célt szolgálja a már említett felülről elérhető gyűjtőtartály, illetve az egy gombos vezérlés is. A medence méretének és formájának, illetve az ahhoz igazodó optimális tisztítási program kiválasztása az iAdapt Nautiq rendszer feladata. Ez a padló tisztító robotokkal ellentétben nem csak két dimenzióban, de a falakat is figyelembe véve három dimenzióban gondolkodik. Egy átlagos családi medencét annak formájától és méretétől függően 2-3 óra alatt képes kitakarítani.

A másik újdonság, hogy a vízből való kiemeléskor a robotból nagy sebességgel távozik a benne lévő víz, így könnyebb kiemelni, mint a korábbi modelleket.

Az iRobot Mirra 530 robot az Egyesült Államokban 1299 dollárért lesz tavasztól kapható. Az európai árról és a bevezetésben résztvevő országok listájáról a termékfelelős nem tudott nyilatkozni. Csak remélni tudjuk, hogy a forgalmazás megkezdése előtt újra előveszik a dollár-euró árfolyamokat, hogy nekünk európaiaknak se kelljen a dupláját fizetnünk ugyanazért az eszközért.

Címkék
Hozzászólások