- 2013. január 10., 17:29
Mint téren sajnos semmi újat sem mutatott az iRobot.

Titkon reméltük, hogy az iRobot felvásárlás felgyorsítja a Mint fejlesztést, és a CES-re új modellel bővül a padlótisztító robotok kínálata, de egyelőre csak egy átnevezett felmosórobottal találkoztunk.

Ahogy arról tavaly szeptemberben beszámoltunk, az amerikai iRobot megvette a padlótisztító robotok terén egyik legfontosabbnak mondható vetélytársát az Evolution Robotics (EV) nevű kis céget. Az EV Mint néven ismert robotjai mostanra kerültek be az iRobot kínálatába, de ennél többre sajnos egyelőre nem futotta. A kiállításon ugyanaz az 5200-as modell futott, amit az Evolution Robotics még 2011 szeptemberében mutatott be.

A száraz és nedves törlőkendővel is használható Mint+ néven is ismert robot annyiban tér el az általunk is bemutatott eredeti Mint robottól, hogy egyszerre több navigációs kocka jeleit is képes kezelni, így szobáról szobára tud járni (persze csak ha nincs küszöb), illetve a mikroszálas törlőruha nedvesen tartásához extra folyadéktartállyal is rendelkezik.

A Mint robotok európai bevezetéséről nem volt szó, vélhetően azért, mert ezeket a robotokat az öreg kontinens több országában is egy német cég Dirt Devil néven forgalmazza.

Címkék
Hozzászólások