- 2013. január 11., 15:59
Kevés élénk szín vagy rengeteg, de kissé sápadt árnyalatot tud megjeleníteni az E Ink színes kijelzője. De kapható.

Kevés élénk szín vagy rengeteg, de kissé sápadt árnyalatot tud megjeleníteni az E Ink színes kijelzője. De kapható.

Az E Ink színes kijelzője nem konkrétan a CES-en debütált, de azért megnéztük, mert a gyártó fejlesztéseit általában csak a kiállításokon tudjuk alaposabban szemügyre venni. A vállalat már szállítja a színes kijelzőt, amely a korábbihoz képest egészen jó színek megjelenítésére képes; sajnos a minőség szerintünk még nem éri el a kívánatos szintet, mert a kijelző egyszerűen túl sötét, és csak a telt színek megjelenítése mondható jónak (de a panelen már ezek is elég sápadtak), de az irány, amerre a vállalat halad, kétségtelenül jó. Egyébként egy másik prototípuson remekül látszott, hogy a gondot nem a szín jelenti, hanem az, ha sokfélét kell tudni megjeleníteni – a képeken a hosszú vékony panel például kifogástalan fekete és kifogástalan piros színt tudott mutatni, a kék valamint sárga átmeneteken látszik, hogy a színátmenetekkel sincsen gond, azonban ez a panel tényleg csak ennyit tudott, bármilyen árnyalatot nem lehetett rajta beállítani.

Az E Ink kiállította a világ legvékonyabb óráját is, amely fekete-fehér E Ink kijelzővel mutatja az időt – a technológia adottságai miatt pedig még az apró méretű áramforrással is sokáig képes egy feltöltéssel működni.

Feltűnt a standon a kétarcú mobil is (egyik oldalán LCD, másik oldalán E Ink kijelző van, de sajnos csak egyetlen működő példány van (volt) a CES-en, és nem tudtuk összehozni, hogy térben és időben mindketten ugyanakkor és ugyanott legyünk…

Hozzászólások