- 2013. január 11., 16:59
Az LG Amerikába is elhozta a tavalyi IFÁ-n leleplezett, akkor még csak keveseknek megmutatott Square-t.

A CES előtti napokban a többi bejelentéssel együtt jött a hír, hogy az LG a tengerentúlra is elviszi a szögletesre gyúrt Hom-Bot Squre modellt. Ha már a CES-en voltunk, akkor elmentünk megnézni (újra).

Az LG Hom-Bot Square-t tavaly az IFA-n már megnéztük és kipróbáltuk, a robot azóta Franciaországban és Olaszországban már kapható is.

A Hom-Bot Square különlegessége, hogy szakított a tradicionálisnak mondható szögletes formával, hogy a másfél cm-rel hosszabb oldalsó keféket a lehető legjobban előre tolhassák. Ez minden korábbinál jobb minőségű takarítást tesz lehetővé a sarkokban, így már ott sem bújhatnak meg a porcicák.

A Hom-Bot Square két verzióban is készül, de a kettő között mindössze a mellékelt kefék kialakításában van különbség. A drágább verzióban a normál kefés henger mellé bekerül a dobozba egy másik kefe is, amit kimondottan szőnyegek porszívózásához fejlesztettek ki. Ezzel a korábban szőnyegeket nem igazán szerető LG robotok felzárkózhatnak az univerzálisan jól használható robotok sorába.

A navigációs rendszer 2009 óta szinte semmit sem változott, a gyorsulásmérő és a giroszkóp mellett továbbra is robot tetejére tett kamera és az aljára szerelt elmozdulás mérő biztosítja a navigációhoz szükséges legfontosabb adatokat. Az LG az utóbbi években elsősorban a robot elején lévő ultrahangos távolságmérők elhelyezkedésének variálásával próbálta finomhangolni az akadályok felismerését.

Az LG úgy tűnik, hogy végre rászánja magát az amerikai termékbevezetésre (bár óvatosan már az előző modellt is terítették). A Hom-Bot Square márciustól lesz kapható 800 dolláros áron, bár ennyiért nehezen lesz versenyképes a piacot ott uraló iRobot és Neato modellekkel. Az európai országokban való terjeszkedésről az egész LG standon egy ember sem tudott érdemi információval szolgálni.

Címkék
Hozzászólások