- 2013. január 12., 10:59
Szokásához híven a Samsung idén sem adott ki hivatalos sajtóközleményt legújabb robotjáról. Pedig kellett volna.

Szokásához híven a Samsung idén sem adott ki hivatalos sajtóközleményt legújabb robotjáról. Pedig megérte volna.

Az első és máig egyedüli hivatalos képek még rögtön újév után felkerültek a netre, így mi is beszámoltunk róla, hogy a Samsung új porszívó robottal érkezik CES-re. Hiába vártuk azonban, hivatalos bejelentés nem történt a témában. Ezt csak tetézte, hogy a kiállított darabot is csak messziről szabadott megnézni, hozzányúlni nem nagyon engedték az embereket (legalábbis bennünket nem).

Az új Corner Clean fantázianevű modellt a kiadott képek megjegyzései a gyártó belpiacos modellcsaládjába a Smart Tangoba sorolják, de ennél többet a nyugati világban való megjelenéséről a standon őrködő koreaiak sem tudtak/akartak mondani. Pedig a robot több említést érdemlő új jellemzővel is bír. A leglátványosabb egyértelműen az előre kihajló karra szerelt oldalkefék, amivel a Samsung robotja jobban beér a sarkokba. Úgy néz ki, hogy ez a Samsung válasza az LG sarkosított robotporszívójára, aminél a forma módosításának szintén a sarkok jobb elérése volt a célja.

A másik újdonság a 25%-kal megnövelt minőségű felső kamera, aminek valóságtartalmát nehéz lesz ellenőrizni. Kétséget leginkább az ébresztett bennünk, hogy a robotot bemutató termékfelelős az újdonságok közé sorolta a 8 cm-es szupervékony kialakítást és a 20,4 cm-es kefehosszat is, ami pedig már a tavalyi modellekre is jellemző volt.

A műanyag bogyókkal rendezett bemutató mindenesetre látványosra sikerült, de nem mutatja túlságosan jól, hogy a bogyóknál jóval kisebb tömegű, éppen ezért könnyebben félrelökhető morzsadarabokkal hogy bánik az új keferendszer. Bízunk benne, hogy előbb utóbb lesz lehetőségünk kipróbálni.

A robotot tartó üveg alatti tükörben jól látható, hogy menny bogyót szedett össze a robot.

Azon persze nem lepődünk meg, hogy a nem túl segítőkész stand személyzet sem a várható megjelenés dátumát, sem pedig a tervezett árat nem tudta megmondani. Egy koreai weboldal szerint a robot 840 ezer wonba, vagyis közel 180 ezer forintba kerül majd.

Címkék
Hozzászólások