- 2013. január 13., 07:55
Mindkét gyártó Windows 8-hoz ajánlja az új megjelenítőket, amelyek akár 10 érintési pontot is érzékelnek.

Mindkét gyártó Windows 8-hoz ajánlja az új megjelenítőket, amelyek akár 10 érintési pontot is érzékelnek.

Az érintőképernyős monitorokkal az a legnagyobb gond, hogy rendeltetésszerű használat közben (azaz, ha az ujjunkkal nyomogatjuk a kijelzőt) nemcsak az ujjunkat kell mozgatni (mint például egy okostelefon esetében), hanem az egész kezünket, ráadásul elég nagy területet lefedve, mert a legtöbb érintőképernyős monitor legalább 20, de inkább 23-27 colos.

LG ET63

Az LG és a Samsung is rájött erre, ezért mindkét vállalat piacra dobott olyan monitorokat (LG ET63 és Samsung Series 7), amelyeket a szokásosnál jobban, akár 60 fokban is hátradönthetünk – így valóban kényelmesebb a használatuk, főleg akkor, ha gépelni is szeretnénk. Viszont azt tegyük hozzá, hogy a kiállításon azért nem ugyanolyan környezetben próbáljuk ki a kütyüket, mint ahogyan otthon használnánk: itt csak az érintős helyzetre koncentrált mindkét vállalat, otthon viszont, ha a kijelzőt „rendes” monitorként is használni szeretnénk, akkor sokkal könnyebb dolgunk csak akkor lenne, ha felállnánk a székből.

Samsung Series 7

Amit még érdemes megemlíteni, az az, hogy az LG IPS, a Samsung pedig VA panelt használ, hiszen nem szabad, hogy a megdöntött panel esetében a gyenge betekintési szög miatt esetleg rossz minőségű legyen a kép. Demót viszont az LG választott jobban, mert a monitoron zongorázni lehetett, ami egyúttal azt is sugallta, hogy a panel egyszerre akár 10 érintési pontos is képes megkülönböztetni.

Címkék
Hozzászólások