- 2013. január 13., 07:33
A kakukktojás szerepét a kínai gyártó Windows Phone 8-as telefonja jelentette. Még nem tudjuk, mikor jelenik meg.

A kakukktojás szerepét a kínai gyártó Windows Phone 8-as telefonja jelentette. Még nem tudjuk, mikor jelenik meg.

Lassan kezdjük viszont azt gondolni, hogy a Microsoft direkt előírta a gyártóknak, hogy a Windows Phone 8 OS-t futtató mobiloknál kötelező a kijelzőt kicsivel kisebbre csinálni, mint a telefont többi részét, mert a Huawei esetében is visszaköszön, igaz sokkal finomabban, az a stílus, mint amit a Nokia és a HTC is bevetett a WP8-as okostelefonjaiknál.

Mivel a Microsoft kevésbé rugalmas a hardvert illetően, azt pedig egyáltalán nem engedi, hogy a gyártók az UI-hoz nyúljanak, a Huawei akkor sem tudott volna mellényúlni, ha direkt az a cél: az Ascend W1-en ennek megfelelően teljesen jó sebességgel futott a Windows Phone 8 és az összes rajta lévő alkalmazás. Részben azért persze, mert a telefonban gyakorlatilag a referencia hardver futott: Qualcomm Snapdragon S4-es processzor (kétmagos, 1,2 GHz-es) és Adreno 305-ös grafikus mag, 512 Mbájt és 4 Gbájtos háttértár található a mobilban. Utóbbi további 32 Gbájttal bővíthető, microSD kártya segítségével. A Full HD-s Ascend D2 és a HD Ascend Mate után most még alacsonyabb felbontású kijelző elé kerültünk, az Ascend W1 4 colos kijelzője ugyanis csak 800×480 képpont megjelenítésére képes, ami a WP8-as mezőnyben az alapot jelenti. Ettől még a mobil lehet sikeres, ha kedvező árcímkét aggat a Huawei, például azért, mert a készülékbe NFC chip is került.

A telefon Európában a nyár végén kerülhet a boltokba, de a Huawei a műsorváltoztatás jogát fenntartja – ebből akár még arra is következtethetünk, hogy a gyártónak nincsen minden szükséges engedély a birtokában, nem egyezett meg például a Microsofttal minden fontos (pénz) kérdésben.

Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. augusztus 30., 14:04
2021. január 29., 09:05
2020. november 25., 16:00
Hozzászólások