- 2013. január 13., 11:23
A Samsung nem hagyta el a parancsszavas vezérlést sem, de a tévé egyes funkció már élő beszéddel is irányíthatók.

A Samsung nem hagyta el a parancsszavas vezérlést sem, de a tévé egyes funkció már élő beszéddel is irányíthatók.

Kíváncsiak voltunk természetesen arra is, hogy az S Recommendation hogyan működik a gyakorlatban, ezért visszamentünk a Samsunghoz még egyszer, idén utoljára. Az első, amit megállapítottunk, az az, hogy a Samsung is átnyergelt a távirányítós megoldásra, mármint a beszédet illetően; a 2013-as termékpaletta esetében a távirányítóba kell mondanunk, hogy mit szeretnénk. A Samsung a Galaxy S III-mal együtt bevezetet S Voice-ot csiszolgatta, optimalizálta addig, hogy tévés környezetben minél jobb legyen a találati pontossága. A Samsung az egész rendszert tulajdonképpen egyetlen dologra hegyezte ki, mégpedig arra, hogy a felhasználók minden eddiginél könnyebben érhessék el a tartalmakat.


Nincsen többé keresési séma, egyszerűen csak meg kell mondani a tévének, hogy mit szeretnénk. Például azt, hogy mutassa, melyik filmekben szerepelt Tom Cruise. A tévé megkeresi, majd kiírja és közben el is mondja, hogy „itt a lista, melyiket szeretné(d) kiválasztani? Természetesen arra is van mód, hogy a listát tovább szűkítsük, és arra is, hogy a találatokról akár külön-külön is részletesebb infót kérjünk.

Az S Recommendationben az a legjobb, hogy nemcsak a műsorfüzetben keres, hanem az összes olyan online helyen is, amit a feltelepített alkalmazásokkal elérhetünk, például a Netflix tartalmában is (még, ha ez Magyarországon nem is jelent majd nagy előnyt). Ha a VOD szolgáltatók között lesz találat, akkor a tévé a keresés eredményét egy összefoglaló táblázatban jeleníti meg, amelyből kiolvasható, hogy mennyibe kerül az adott film, és az is, hogy milyen minőségben tudjuk azt megnézni.

Ha olyan dologra keresünk rá, ami később lesz a tévében, akkor sincs gond: a tévé ilyenkor szól, hogy az adott dolog még nincs műsoron, és megkérdezi, hogy be szeretnénk-e programozni a felvételi időzítőt. A megadott időpontban azért szól is természetesen, hogy a múltkor érdekes volt az adott tartalom, odakapcsoljon-e, mert most kezdődik (mondjuk) az ABC-n. És. ha már a csatornák nevénél tartunk: a tévét arra is kérhetjük, hogy kapcsoljon az NBC-re – azaz nem kell tudnunk, hogy a keresett csatornát melyik programhelyre állítottuk be, ezt a tévé megtanulja magától.


Címkék
Hozzászólások