- 2013. január 13., 11:55
Az Art Lebedev Studio legendás, a gombokon OLED kijelzőt tartalmazó billentyűzetének jóárasított verziója is van má

Az Art Lebedev Studio legendás, a gombokon OLED kijelzőt tartalmazó billentyűzetének jóárasított verziója is van már.

De, hogy rögtön itt az elején mindenki arcára ráfagyjon a mosoly, és, hogy letörjük a lelkesedést, ez még mindig 1200 dolláros ajánlott végfelhasználói árat jelent. Persze százalékosan nagy a különbség, gyakorlatilag fél áron kapjuk meg a testreszabhatóságban határt nem ismerő billentyűzetet – a gyártási költségek csökkentését azonban a gyártónak úgy sikerült elérnie, hogy az OLED-eket LCD-re cserélte.

Ez nyilvánvalóan minőségbeli romlást eredményez, de ezt valamennyire sikerült kompenzálni azzal, hogy az LCD az OLED 48×48 pixelével szemben 64×64 képpontot tartalmaz. Csökkent a gombok mérete is, 20-ról 15 mm-re – talán ezért, talán másért, a billentyűk nyomkodása nekünk valahogy nagyon nem jött be, még a chiclet típusú elrendezést is jobbnak tartjuk, pedig alapból attól feláll a hátunkon a szőr.


A lényeg azonban nem ez, hanem a testreszabhatóság: a gombokra bármit kirajzoltathatunk, ami elfér 64×64 pixelen. Természetesen kapunk egy sor előre definiált profilt is, így nem kell minden esetben saját verziót összeállítani, és a gyártó alkalmazásával párban a klaviatúra arra is képes, hogy a programok elindítása után betöltse a megfelelő felületet.


Az Optimus Popularisnak év elején kellett volna megjelennie, most nekünk azt mondták a standon, hogy inkább az április-májusi start valószínűsíthető.

Címkék
Hozzászólások