- 2014. január 5., 18:59
A kínai mobilgyártó rengeteg területen jelentkezik újdonsággal: új mobil, okosóra és phablet is érkezik.

A kínai mobilgyártó rengeteg területen jelentkezik újdonsággal: új mobil, okosóra és phablet is érkezik.

A tavalyi évet a ZTE viszonylag csendben vészelte át, 2014-ben viszont rengeteg nagy dobásra készül a vállalat. Bár időben a Mobile World Congress sincsen messze, a ZTE-nek fontos az amerikai piac, ezért az újdonságok bejelentésével (vagy legalábbis az újdonságok egy részének bejelentésével, ezt még nem tudjuk) nem vár a gyártó. Az új kütyük közül az egyik legérdekesebb a Grand S II lehet, amely a vállalat történetében először fog precíz hangvezérlést alkalmazni, ami lehetővé teszi többek között azt is, hogy a telefont az alvó állapotból is hangutasítással keltsük fel vagy fényképezzünk – más részletek a hardverrel kapcsolatban viszont még nem ismertek, csupán arra következtethetünk a névből, hogy a kijelző legalább 5 colos lesz. Akinek ez nem elég, az egy új phabletre is számíthat, 5,7 colos Full HD kijelzővel és kétmagos processzorral.

Két új Nubia is érkezik majd, az egyik 5, a másik pedig 4,7 colos kijelzővel. Előbbi a Nubia 5S lesz és kijelzője Full HD részletességet nyújt majd, utóbbi pedig az 5S mini (ami azért kicsit érdekes, mert a két telefon méretben nagyon közel lesz egymáshoz). A hardver sajnos, azon kívül, hogy a rendszerchip négymagos lehet mindkét esetben, itt sem ismert még, azonban pletykák szerint az 5S 13 MP-es kamerája képes lesz UHD felbontású videókat is rögzíteni – ilyen telefon egyelőre nincsen még túl sok a mezőnyben, de a ZTE Nubia Grand 5S is jelzi, hogy a CES-en változhat a helyzet.

Végül a ZTE a CES-en valóban bemutathatja BlueWatch névre keresztelt okosóráját, amely a szokásos funkciók mellett a korlátozottan a telefon vezérlésére is használható lesz, valamint kerül bele lépésszámláló is.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00