- 2014. január 6., 19:39
Az LG sem akar kimaradni az egészséges életmódot segítő kütyük áradatából, be is mutatta a Lifeband készülékeket.

Az LG sem akar kimaradni az egészséges életmódot segítő kütyük áradatából, gyorsan be is mutatta a Lifeband készülékeket. Ezek közül az OLED kijelzős Lifeband Touch már a tavalyi CES-en is előkerült, de most elnyerte végleges formáját és így nevét is.

A Lifeband Touch nagyjából azt tudja, mint a többi hasonló karkötő: figyeli tevékenységünket, mozgásunkat, a kijelző segítségével viszont ezeket PC vagy okostelefon előszedése nélkül is meg tudja jeleníteni. Párosítani Androiddal és iOS-szel lehet (ilyenkor a telefonra érkező hívások és SMS-ek információit is kijelzi). A karkötőben háromirányú gyorsulásmérő és magasságmérő is van.

A Lifeband család másik tagja, amivel a karkötő szintén párosítható, egy fülhallgató, ami még szívritmusunk figyelésére is képes úgy, hogy a pulzusunkat a fülünkön keresztül érzékeli. Ez a PerformTek technológia, aminek segítségével így pulzusszámunk és VO2 kapacitásunk is mérhető edzés közben.

A két készülék összekötve és a telefonnal is párosítva rengeteg adatot képes az utóbbinak továbbítani. Ezek feldolgozására az LG saját Fitness appján kívül több ismert program is használható, a cég ezek közül a MyFitnessPalt, a Runkeepert és a MapMyFitnesst emelte ki.

A Lifeband készülékek a boltokban először az USA-ban jelennek majd meg 2014 első félévében – az árról egyelőre nem sokat tudunk.

Címkék
Hozzászólások