- 2014. január 6., 12:14
Az EGO LS kamera egy hatalmas adapter segítségével képes mobil hálózaton élő adást továbbítani.

Az EGO LS kamera egy hatalmas adapter segítségével képes mobil hálózaton élő adást továbbítani.

A sportkameráiról ismert Liquid Image a CES-re egy igazi érdekességet hozott, mégpedig az EGO LS-t, amely képes mobil hálózaton keresztül akár live stream továbbítására is. A kamera az EGO kameráktól megszokott külsőbe került, és ezúttal is moduláris felépítésű, vagyis a fő egységre külön lehet csatlakoztatni extra adaptereket és/vagy akkumulátort.

LTE adapterrel

Az LTE modem is egy ilyen kiegészítőben kapott helyet, amit értelemszerűen az akku helyére kell csatlakoztatni, így a modem mellé egy (nagyobb kapacitás, 1900 mAh-s) áramforrás is jár. Az LTE kommunikációra felkészített kamera elég nagy a kiindulási alaphoz képest, de a kamera a sztenderd állványokkal és rögzítésekkel továbbra is használható marad. Az EGO LS egyetlen feltöltéssel kb. 2 órát képes működni: 1080p-s részletesség mellett 30 fps, 720p-s részletesség mellett pedig 60 fps képsebesség érhető el vele, offline. Kissé csalódás ugyanakkor, hogy live stream esetén a felbontás mindössze 400×240 pixel – ami jobb, mint a semmi, de jónak azért távolról sem nevezhető. Legalább arra van mód, hogy fotókat teljes, 8 MP-es méretben küldjük el, szintén automatikusan. A kamera Bluetooth és WiFi adapterekkel is rendelkezik, ezek segítségével okostelefonhoz (iPhone vagy Android) tud csatlakozni.

Az EGO LS az USA-ban még január folyamán megjelenik, ára mellékelt kiegészítőktől függően 200 dollárról indul majd – az LTE-képes verzió ennél kétszer drágább lesz.

Hozzászólások