- 2014. január 6., 13:29
A bluetoothos egészségügyi kiegészítőiről ismert Withings egy érdekes kütyüt hozott el a CES-re.

A bluetoothos egészségügyi kiegészítőiről ismert Withings egy érdekes kütyüt hozott el a CES-re.

Illetve egy egész együttest, amelyek arra hivatottak, hogy az alvás minőségét javítsák. A folyamat kulcsa a légzésfigyelő, és a csuklópánt, amelyek szenzorok segítségével különböző adatokat gyűjtenek, úgy mint például pulzus, stb. Az adatok Bluetooth kapcsolat segítségével jutnak el az okostelefonra, hogy az azon futó szoftver elemezni tudja őket. Amennyiben a telefon úgy ítéli meg, hogy az alvás minősége nem elég jó, megpróbálja feljavítani azt.

És itt jön képbe a rendszer negyedik eleme, a lámpával egybeépített Bluetoothos hangszóró, amely különböző színű és erősségű fény valamint kutatások alapján összeválogatott hanghatások segítségével megpróbálja megnyugtatni az alvót. A rendszer természetesen arra is képes, hogy felismerje az alvási fázisokat, így az ébresztést tudja úgy programozni, hogy az ne mélyalvás közben történjék, hanem kíméletes legyen, és ezáltal friss ébredést biztosítson.

A boltba viszont egyelőre még senkinek sem érdemes rohannia. Egyrészt az Aura csak tavasszal lesz elérhető (egész baráti, 300 dolláros áron). Másrészt első körben csak iPhone tulajdonosok örülhetnek, a szoftver Android alatt futó verziója későbbre várható.

Természetesen rákérdeztünk arra, hogy mi van akkor, ha ketten alszanak egy szobában – ez azért nem olyan ritka helyzet. A szoftver két szenzor adataival is tud dolgozni, ilyenkor megadható, hogy kinek a szempontjait vegye figyelembe elsődlegesen. Ez nyilván nem optimális helyzet, de végül is az sem az, amikor a férj vagy feleség órájára kelünk, mondjuk másfél órával azelőtt, mint ahogy nekünk igazából kellene.