- 2014. január 7., 15:28
A híres 4K-s Toughpad utódát és egy különlegesen strapabíró táblagépet is bemutatott a Panasonic.

A híres 4K-s Toughpad utódát és egy különlegesen strapabíró táblagépet is bemutatott a Panasonic. Az első modell teljes neve Toughpad 4K UT-MA6, és elődjéhez hasonlóan nem az átlagos felhasználókat célozza meg.

A 20”-os, UHD felbontású panellel rendelkező tabletben Core i7-3687U processzor, NVIDIA Quadro K1000M GPU, 16 GB RAM és egy 256 GB-os SSD található, azaz olyan hardver, ami egy asztali gépben is megállná a helyét. Persze ez a hordozhatóságon is látszik, hiszen a gép tömege több, mint 2,5 kg, üzemideje viszont alig éri el a 2,5 órát. A gigantikus tábla oldalain mini DisplayPort, USB 3.0 és dokkolócsatlakozó, illetve gigabites Ethernet port is elfért. Belsejében Wi-Fi és Bluetooth 4.0 adapter, illetve egy 5 Mpixeles hátsó és 720p-s első kameramodul is elfért. A megcélzott vásárlókra (mérnökök, művészek) gondolva a 10 ujjat érzékelni képes kijelző az opcionális Panasonic Electronic Touch tollal is használható. Ez infravörös érzékelővel pixelpontos működést tesz lehetővé, többféle döntési szög és 2000 nyomásszint érzékelésével. A gép idén tavasztól lesz rendelhető az USA-ban, 7000 dolláros áron, míg a korábbi modell februártól jelenik meg az amerikai boltokban, 6000 dollárért.

A nagy kijelző helyett strapabíróbb gépre vágyóknak készül az FZ-M1, ami egy Windows 8.1 Prora épülő, 7”-os készülék, negyedik generációs Core i5-ös processzorral és egy WXGA kijelzővel. Az IP65-ös por- és vízállósággal rendelkező tablet 540 gramm tömegű és 18 mm vastag. a beépített LTE modemmel együtt. Akkumulátora a felhasználó által is cserélhető, egyetlen feltöltéssel pedig nyolc órányi munkát ígér. Memóriája 8 GB, háttértára pedig alapesetben 128 GB-os SSD, de ez utóbbiból 256 GB-os modell is elérhető. WLAN adaptere valamivel fejlettebb, mint a 4K-s változaté, ugyanis már az ac szabvánnyal is kompatibilis, a rengeteg opcionális kiegészítő között pedig RFID leolvasótól a vonalkód-olvasón túl a soros portig sok minden megtalálható. Ezzel a kiépítéssel a táblagép tavasztól lesz elérhető, 2100 dolláros áron, nyáron pedig érkezik egy olcsóbb modell is, Bay Trail processzorral.

Címkék