- 2014. január 7., 20:25
A Samsungé a világ legnagyobb hajlított és "sima" UHD tévéje is - az egyik 105, a másik 110 colos.

Már megszokhattuk, hogy minden tévégyártó bemutat valamilyen „legesleg” készüléket: a Samsung esetében például itt a világ legnagyobb, hajlított képernyőjű UHD tévéje!

A 105 colos, 21:9-es képarányú készüléken 11 millió képpont található, a képminőségen pedig az Auto Depth Enhancer hivatott tovább javítani. A kevésbé különleges, de még mindig hajlított kijelzős UHD készülékek az U9000-es sorozatba érkeznek, 78, 65, illetve 55 colos képátlóval. Érdekességük, hogy egy speciális VESA szabványú konzollal falra is szerelhetjük őket.

Az S9-es sorozat tagjai is UHD felbontásúak, és ugyan ezek már sík képernyős televíziók, viszont közöttük található a világ legnagyobb ilyen készüléke is, amelynek képátlója 110 col. Kisebb testvére is 85 colos, és mindkettő speciális dizájnt kapott. Mondanunk sem kell, hogy áruk is speciális, még a 85 hüvelykes modellért is 40 ezer dollárt kell fizetnünk.

Bár az UHD esetében nehéz középkategóriáról beszélni, azért ezt a szegmenst célozza meg az U8500 sorozat, amelynek öt tagja van, 50 és 75 col közötti képméretben. Az ezekben a készülékekben is megtalálható felskálázó rendszer érdekessége, hogy beépített adatbázissal is dolgozik, azaz elemzi a képet, és annak alapján végzi el a plusz pixelek beillesztését, hogy még pontosabban adhassa vissza az olyan tárgyak, felületek struktúráját, mint a haj, a hópihe vagy a bőr.

Címkék
Hozzászólások