- 2014. január 7., 14:25
Új modellel bővíti az Action Cam sorozatát a Sony: a HDR-AS100V az új csúcsmodellként jelenik meg.

Új modellel bővíti az Action Cam sorozatát a Sony: a HDR-AS100V az új csúcsmodellként jelenik meg. A fontosabb újdonságok között a fehér színen kívül megjelenik az XAVC S kódolás 50 Mbps-os bitrátával és az ezt lehetővé tevő BIONZ X processzor is.

Az új felvételi módok között elérhetővé vált a 1080/24p, illetve a többszörös lassításra is alkalmas 720/120p és 720/240p üzemmód.

A gyártó továbbfejlesztette a SteadyShot digitális stabilizátort is, ami az ígéretek szerint több, mint kétszer hatékonyabb lett az elődnél. Az objektív látószöge maradt 170 fokos (120 fok, ha bekapcsoljuk a stabilizátort), az állóképeket viszont már 18 Mpixeles felbontással is rögzíthetjük az új Exmor R szenzornak köszönhetően, ami egyben jobb érzékenységet is ígér. A kezelhetőséget javítja egy, a kamera tetején elhelyezett kis visszajelző LED, amivel ellenőrizhetjük, hogy a felvétel valóban elindult-e.
A kamerával együtt megjelenő RM-LVR1 nevű élőképes távirányítót csuklónkra is rögzíthetjük, ráadásul egyetlen ilyen eszközzel akár öt AS100V-t is vezérelhetünk. A kész filmek megosztását beépített Wi-Fi és NFC segíti, és nyárra ígérnek egy olyan frissítést, amivel élő streamet is közvetíthetünk a kameráról.

Címkék
Hozzászólások