- 2014. január 8., 19:19
Az LG a webOS-re szavazott, most úgy tűnik, hogy a Panasonic is platformot váltana okostévéinél.

Az LG a webOS-re szavazott, most úgy tűnik, hogy a Panasonic is platformot váltana okostévéinél.

A japán vállalat hivatalosan is bejelentette, hogy közös projektbe kezdett a Mozillával, amelynek célja az, hogy a Firefox OS-t tévére optimalizálják. Nem ez lesz az első olyan fejlesztés, amely során egy eredetileg mobil termékekre szánt OS-t átalakítanak, az LG a korábban a HP-től megvásárolt webOS-t faragta át tévékre, és a platformot a 2014-es termékeknél már használja is.

A Firefox OS-ről már korábban is írtuk, hogy nagy előnye az, hogy bárki tud rá programot írni, mivel az appok valójában webes alkalmazások, ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni, akkor akár azt is mondhatjuk, hogy sima weboldalak. A Panasonic azt reméli, hogy ez meggyőzi a fejlesztőket, másrészről viszont a kész rendszer akár a rivális gyártókhoz is beszivároghat majd, hiszen alig van mit optimalizálni – weboldal megjelenítésre minden tévé képes, és még a különböző felbontásokkal sem kell bajlódni. A fő érvelés mégis az volt a választás mellett, hogy a Firefox OS az egyetlen nyitott platform.

A Firefox OS (for TV) úgy készül majd, hogy az otthoni okos rendszerekkel is megteremtse a kommunikáció lehetőségét. Hogy pontosan hogyan, az egyelőre még titok, mert a Panasonic a fejlesztéssel és a hardverrel kapcsolatosan sok részletet nem árult el (vagy leginkább azt mondhatjuk, hogy semmit sem tudunk meg). Csak annyit, hogy a Firefox OS tévés verziója az év második felében kerülhet olyan állapotba, hogy be lehessen mutatni, ezért esélyes, hogy a projektről az IFA alatt tudunk majd meg fontos részleteket.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2020. szeptember 14., 08:00
2020. március 27., 08:00
2019. november 14., 06:00