- 2014. január 8., 07:48
Nem aprózta el a Intel a viselhető eszközökkel kapcsolatos fejlesztéseket, komplett előadást szervezett ezek köré.

Nem aprózta el a Intel a viselhető eszközökkel kapcsolatos fejlesztéseket, a CES-en egy komplett előadást szervezett ezek köré.

A szakállas japán vicc emlékére (Mi van a kezemben? Hi-Fi torony. Jó, jó, de mennyi?) elsőként bemutatták az Edison nevű mini számítógépet, ami akkora, mint egy SD-kártya, miközben egy kétmagos, 400 MHz-es x86-os processzor, programozható kontroller, WLAN és BT 4.0 LE adapter meg némi tárhely található rajta. A Pentiumnak megfelelő utasításkészlettel rendelkező processzoron futhat Linux és más operációs rendszer is, és a kezdetektől fogva támogatni fogja a Wolfram programozási nyelvet.

A most látott Edison persze inkább csak egy demó (bár van hozzá app store is), aminek feladata, hogy bemutassa a végfelhasználói készülékek gyártóinak azt a központi egységet, amit majd beépíthetnek saját eszközeikbe. Az Edison megjelenése 2014 közepére várható, de az Intel előadásán már láthattunk pár erre épülő terméket, többek között a Rest Devicestől, akik a Mimo Baby márkanevű rugdalódzóból készítettek intelligens ruhát, ami képes figyelni a baba légzését, mozgását és így tovább.

Címkék