- 2014. január 8., 21:16
Kevés ide a szó és kevés ide a kép is; a 105 colos hajlított látványával nem igazán lehet betelni.

Kevés ide a szó és kevés ide a kép is; a 105 colos hajlított látványával nem igazán lehet betelni.

Bár ahhoz már hozzá vagyunk szokva, hogy a Samsung időről időre elkápráztat minket valamivel, a mostani CES-en a koreai vállalat standján a szokásosnál is több érdekességet találtunk. A prímet viszont egyértelműen a 105 colos ívelt UHD tévé viszi, amely ugyan nem OLED, de 21:9-es képarányával és 5120×2160 pixeles felbontásával így is felejthetetlen élményt nyújtott.

A képminőséggel kapcsolatban sok mindent ezúttal sem akarunk (tudunk) mondani, annál is inkább, mert a Samsung nem filmekkel, hanem speciális anyagokkal demózta a készüléket. Ennek az egyetlen oka valószínűleg az volt, hogy csak így lehet megoldani, hogy ami 1 pixel a videón, az 1 pixel legyen a tévén is – a Samsung több tízezer kíváncsi újságíró előtt mégsem engedheti meg magának, hogy akár csak egy kicsit is elmosódott képpel prezentáljon egy ilyen újdonságot. A tévét a standon legkevesebb hat helyen lehetett megnézni, de azzal maximálisan egyetértünk hogy ezt a „kütyüt” mindenkinek látni kell, így nem volt gond, hogy mindenhol belebotlottunk.

Hogy a Samsung a tévét forgalomba hozza-e? A válasz egyértelmű igen, de még nem tudni, hogy mikor. Emlékezetes, hogy a tavalyi CES-en bejelentett 110 colos behemót csak néhány napja vásárolható meg, ezért nem vennénk rá mérget, hogy az újabb szörnyeteg a foci VB előtt a boltok polcaira kerül.

Címkék