- 2014. január 11., 10:12
A koreai gyártó ugyan nem most jelentette be a telefont, hiszen az Koreában már kapható, de azért megnéztük.

A koreai gyártó ugyan nem most jelentette be a telefont, hiszen az Koreában már kapható, de azért megnéztük.

Nem az G Flex az első ívelt felületű telefon, korábban a Samsung is gyártott már ilyen készüléket (Galaxy Round), sőt, nemcsak saját magának, hanem a Google-nek is megtette ezt a Nexus S referenciamobilnál, viszont a G Flex az első olyan telefon, amely nemcsak hajlított, hanem hajlítható is. Igaz, nem túl könnyen, de a vállalat direkt úgy tervezte a készüléket, hogy minimális deformálódást akár huzamosabb ideig és gyakran is elviseljen. A kijelzőtől alighanem sokkal könnyebben és jobban is meghajlítható lenne a G Flex, viszont a mobilban akkumulátor és elektronika is található, ezek mozgatása már nem olyan egyszerű.

A G Flex kijelzője 6 colos és HD felbontású. Részletességével kapcsolatban rekordokról ennek megfelelően nem tudunk beszámolni, de a képminőséggel kapcsolatban igazából semmi kifogásunk nem volt – a részletesség nagyjából a 3,7-4 colos, 800×480 pixeles kijelzővel szerelt mobilokéval egyezik. A G Flex íve beszélgetéskor jól jön, akkor viszont nem, ha a telefon a zsebünkbe tennénk – ilyenkor ugyanis vastagabbnak tűnik az ívtől a készülékház, mint amilyen valójában. Az is igaz persze, hogy egy 6 colos kijelzővel szerelt telefont nem feltétlenül arra terveztek, hogy zsebben hordjuk. A teljesítménnyel értelemszerűen semmi gond sincsen, a Snapdragon 800, a 2 GB RAM és a 32 GB-os belső memória minden feladatra elég. Ami még érdekes, az az, hogy az LG egy elég nagy, 3500 mAh-s akkut préselt be a készülékházba, amivel a telefon az ígéretek szerint akár két napig is kibírja.

A G Flex két érdekes tulajdonsággal rendelkezik, az egyik az, hogy egyszerre két alkalmazás futtatására képes – nem lehet bármilyen appot másik mellett futtatni, de a lista elég nagy ahhoz, hogy ez igazi problémát ne okozzon. A poén az egészben az, hogy az alkalmazások között van átjárás is, tehát az minden további nélkül működik, hogy mondjuk a képnézegetőből áthúzunk egy képet a jegyzetelőbe, valahogyan úgy, mint ahogyan tennénk ezt Windows alatt is.

A másik érdekesség a hátlap gyógyulási képessége, vagyis az, hogy az apróbb karcolások szépen lassan eltűnnek a felületről. Az LG erre egy ötletes demót is rittyentett, amely valóban hatásos. A teljes „gyógyulási idő” nagyjából 10 perc, és a meleg gyorsítja a folyamatot. Érdeklődésünkre a standon elmondták, hogy a hátlap nem kerül sokkal többe, mint egy sztenderd műanyag, ezért számíthatunk arra, hogy kedvező felhasználói visszajelzések esetén a technológia idővel több készüléken is megjelenik majd.

A mobil Koreában 1000 dollárnak megfelelő wonért kapható, tehát eléggé prémiumáras – majd meglátjuk, hogy a hazai ár hogyan alakul, de sok jóra azért mi nem számítanánk, a G Flex valószínűleg nem lesz ár/érték bajnok.

Címkék
Hozzászólások