- 2014. január 11., 19:37
A ZTE is épített egy erőgépet, ami egyelőre Kínában és Amerikában kerül forgalomba – saját interfésszel.

A ZTE is épített egy erőgépet, ami egyelőre Kínában és Amerikában kerül forgalomba – saját interfésszel.

A Huawei Ascend Mate 2-hez hasonlóan a ZTE is kétféle verziót épít a Grand S II-ből, az egyiket a hazai piacra szánja, a másikat pedig az amerikaira. Ez rögtön meg is magyarázza a kettősséget: Kínában egyelőre nincsen szükség az LTE-re, ezért remek választás az árban erősebb Samsung Exynos 5410-ese, míg az amerikai piacon a 4G-s hálózatokat is támogató Snapdragon 800-as teljesít szolgálatot. Mindkét chip négymagos, és mindkét verzió 2,3 GHz-es órajelen üzemel. A CES-en természetesen az amerikai változat volt, de teljesítmény alapján a kínai iterációnak sincsen semmi baja, az teljesen biztos. A kijelző 5,5 colos és Full HD-s, a hátsó kamerával 13, az elsővel pedig 2 MP-es képeket lehet készíteni. A ZTE új csúcsmobilja 156,9x76,9x9,1 milliméteres, tömege pedig 150 gramm.

A mobil elölről nézve teljesen átlagos képet mutat, a fényes fekete keret legnagyobb részét a kijelző foglalja el, de a mobilról nem maradtak le a hardveres gombok sem. A hátlap nekünk jobban tetszett, mert selymes, bordó fénye a világos és a sötét árnyalatok között erőteljes átmenetet mutat, attól függően, hogy milyen szögből éri fény a felületét. A telefon akkumulátora 3000 mAh-s, amivel a kétnapos készenléti idő valószínűleg csak visszafogott használat esetén jöhet össze.

A telefonon Android 4.3 fut, immáron a ZTE saját kezelőfelületével. Az UI külső alapján erősen hajaz más gyártók interfészére, de azért került bele olyan fícsör is, ami egyedivé teszi a Grand S II-t. Ezek egyike a fejlett hangfelismerés, ami lehetővé teszi, hogy a telefont a készenléti állapotból is szavakkal keltsük fel. Érdekesség, hogy nemcsak egy hangminta, hanem több rögzítésére is van lehetőség, így a Grand S II akár az egész család felismerésére megtanítható. Természetesen hanggal a szokásos funkciókat is elérhetjük, így a hívások kezdeményezése és fogadása mellett például fényképezni is tud a telefon „bemondásra”. Az interfész a hangvezérlésen kívül egy csomó olyan más trükköt is tud, amit alapesetben csak alkalmazás telepítésével lehet elérni (ilyen például a futó alkalmazások kezelése és a memória karbantartása), illetve pár olyan lehetőség is van a tarsolyban, amit még úgy sem: több alkalmazást egymás mellett is használhatunk például.

A telefon ára egyelőre még nem ismert, és ahogyan fentebb említettük, egyelőre azt sem tudni, hogy kontinensünkre mikor érkezik meg a mobil.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
2020. június 8., 10:00
Hozzászólások