- 2014. január 12., 11:00
Átaludtad az elmúlt napokat és teljesen kimaradt a CES? Semmi gond, itt megtalálod, miről írtunk házimozi témában.

Átaludtad az elmúlt napokat és teljesen kimaradt a CES? Semmi gond, itt megtalálod, miről írtunk házimozi témában.

A CES legnagyobb látványosságai mindig a szórakoztatóelektronikai termékek közül kerülnek ki, és ez nem volt másképpen 2014-ben sem. A felhozatal ráadásul idén nagyon is színes volt, hiszen rengeteg OLED-tévé, 21:9-es képarányú készülékek, ívelt tévék, 4K-s és félig 4K-s modellek, szemüveg nélküli 3D tévék illetve ezek tetszőleges kombinációi (még ívelt és egyenes tévéként használható készülékek is) bukkantak fel a standokon.

Egy dolog nem volt csak: plazmatévé, mivel a Panasonic kiszállt a gyártásból, az LG és a Samsung pedig egyaránt úgy döntött, hogy nem hoznak plazmatévéket Las Vegasba. A kulcsszó viszont egyértelműen a 4K volt – nemcsak UHD felbontású tévéket, hanem 4K×2K felvételre képes kamerákat is láttunk (ezekről a Pixinfo.com PMA@CES helyszíni tudósításában lehet olvasni), illetve voltak projektorok, Blu-ray lejátszók médialejátszók, sőt notebookok és egyéb bejelentések, amelyek ilyen vagy olyan módon, de kapcsolódtak a trendhez. Az LG nemcsak a szokatlan formákkal, hanem új webOS alapú okostévéivel is kitűnt a mezőnyből.

Az alábbiakban gyártók szerint gyűjtöttük ki az újdonságokat (kategória alapján még csak többé-kevésbé sem tudtunk volna rendezni; egy ívelt 21:9-es 4K-s OLED-tévé webOS-sel hova kellett volna tennünk?), aki lemaradt valamiről, az itt és most bepótolhatja!

Panasonic

LG

Samsung

Sony

Sharp

Toshiba

További hírek, bejelentések

Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2020. december 2., 12:00
2020. november 25., 16:00
2020. szeptember 14., 08:00