- 2014. január 12., 10:45
A CEA kiadta az előzetes adatokat, nem meglepő módon az idei kiállítás az eddigi legnagyobb volt.

A CEA kiadta az előzetes adatokat, nem meglepő módon az idei kiállítás az eddigi legnagyobb volt.

Az idei rendezvényre összesen 3200 kiállító látogatott el, ami szép nagy szám – mi 2009 óta járunk Las Vegasba, ez tehát már a hatodik CES kiállítás volt, amin részt vettünk, de eddig sosem érte el még a 3000-et sem a kiállító cégek száma. Hasonlóan szépen alakult a látogatószám, amit a CEA 150 ezerre becsül, közülük 35 ezren érkezhettek külföldről. (A végleges adatokat a szervező minden évben hitelesítés után, a tavasz folyamán szokta közölni.) Nemcsak kiállítóból volt sok, hanem új termékből is – a show folyamán bejelentett kütyük száma 2014-ben is tízezres nagyságrendű volt.

Arra vonatkozóan sajnos nincsenek adatok, hogy a CES alatt megkötött üzletek értéke hogyan alakul, azt viszont tudni lehet, hogy idén csak az USA-ban legalább 200 milliárdos lesz a CES-sel lefedett piacok forgalma, tehát valószínűleg nem kis pénzről lehet szó. A mostani show-n egyébként 15 termékkör volt, és minden eddiginél több, összesen 25 technológiai zóna segítette a látogatók céltudatos nézelődését, tájékozódását.

Ami a mi részünket illeti, ezúttal is igyekeztünk az eseményekről a lehető legrészletesebben beszámolni; CES-es tudósításunk több mint 160 írást tartalmaz, fotós-videós érdekességek nélkül (ezeket idén is a Pixinfón lehet elolvasni). A következő CES 2015. január 6-9. között lesz, de a következő kiállításig nem kell 360-at aludni, hiszen február végén jön a Mobile World Congress 2014, amelyen szintén ott leszünk.

Köszönjük, hogy 2014-ben is velünk tartottatok!

Hozzászólások