- 2015. január 3., 13:24
Január. Las Vegas. Hamarosan kezdődik a CES, a gyártók megmutatják, mit várhatunk tőlük idén. Mi pedig elmondjuk Ne

Január. Las Vegas. Hamarosan kezdődik a CES, a gyártók megmutatják, mit várhatunk tőlük idén. Mi pedig elmondjuk Nektek.

A Geeks.hu rendszeres olvasói már tudják, hogy szilveszter után szinte azonnal útra kelünk, és a világ legfényesebb városának kikiáltott Las Vegas felé vesszük az irányt, hiszen minden év első napjaiban itt rendezik meg a szórakoztatóelektronikai kütyük legfontosabb kiállítását, a CES-t. A szinte azonnalt idén egyébként majdnem szó szerint kell érteni, mivel minden eddiginél korábban, január 6-9 között rendezik meg a kiállítást. Ennek megfelelően repülőgépünk 2-án reggel indult. És rendben, a tervezettek szerint meg is érkeztünk, a tudósítás így idén sem marad el, ez most már teljesen biztos. Geeks.hu/ces, ezt az oldalt kell elmenteni a könyvjelzők közé, itt lesz elérhető minden új anyag. És idén néhány, a tapasztalatok szerint népszerű kategóriát valamint a rendszerint a legtöbb újdonságot szállító gyártókat külön is kiemeltük, hogy a hírtengerben (a CES-es blogok jellemzően jóval több, mint 150 anyagot tartalmaznak) könnyebb legyen a tájékozódás.

Bár a show neve, Consumer Electronics Show, arra utal, hogy a főszerep elsősorban a tévéké, a helyzet az, hogy mindez már évek óta nem igaz. Az iparág nagyobb szereplői, ha lassan is, de mozdulnak a piaccal, de a témák sorát színesíti az is, hogy egyre több iparág fedezi fel magának a kiállítást, amely alaposan kinőtte magát, egy épületcsoportban már nem is fér el. Idén a várakozások szerint (azért a tévék mellett) a legnagyobb slágerek az Internet of Things, az okosotthonok és a viselhető technológia lesznek, de az autógyártók is régóta kiveszik a részüket az érdekesebbnél érdekesebb termékek mutogatásából.

A kiállítás menetrendje változatlan, így a Geeks.hu tudósítása is a szokásos mederben folyik majd. Vagyis az első, a helyszínen látott érdekességekről helyi idő szerint 4-én este, magyar idő szerint 5-én reggel/délelőtt fogunk tudni beszámolni. A hivatalos sajtónap 5-én lesz, 6-9-ig pedig a kiállítás területét fésüljük majd át töviről hegyire, hogy minden érdekességet, ha csak röviden is, de ki tudjunk próbálni. Idén is érdemes lesz tehát többször, akár minden nap, visszajárni hozzánk, újdonságokból, érdekességekből biztos, hogy ezúttal sem lesz hiány.

CES 2015-ös tudósításunk oldala: geeks.hu/ces_2015
CES 2015 tudósításunk RSS csatornája: CES 2015 RSS feed.

Címkék
Ez is érdekelhet
2019. május 28., 08:00
2018. október 16., 17:00