- 2015. január 4., 12:49
A tajvani gyártó egyik játékosoknak szánt gépe bővül az érdekes, mélység érzékelésére képes kamera opciójával.

A tajvani gyártó egyik játékosoknak szánt gépe bővül az érdekes, mélység érzékelésére képes kamera opciójával.

Az Intel RealSense technológiájáról először a tajvani Computexen írtunk; ahol egy rövid videót is készítettünk az akkor még csak prototípusként létező megoldásról, vagyis a kameráról és a hozzá kapcsolódó szoftverről. Bár akkor még úgy volt, hogy a technológia 2014-ben nem fog készülékben megjelenni, a Dell az IFA-n mégis bemutatta a világ első RealSense kamerájával szerelt gépét, a Venue 8 7000 személyében. Később csatlakozott a HP is, most pedig az Acer mutatta be a V17 Nitro legújabb változatát, vagyis egy olyan, játékosoknak szánt gépet, amelyben szintén helyet kapott az Intel kamerája.

A RealSense 3D kamera segítségével a notebook képes az egyszerűbb gesztusok felismerésére, például arra, hogy az interneten navigáljunk vagy olvasás közben lapozzunk egy oldalt. Azt egyelőre nem tudni, hogy az Acer pontosan milyen előnyöket vár a kamerától, de a tény, hogy egy játékosoknak szánt notebookban mutatkozott be a megoldás, azt sejteti, hogy a vállalat arra számít, hogy idővel a játékfejlesztők is meglátják a lehetőséget benne.

Ami talán csalódás lehet, az az, hogy a processzort az Acer nem frissítette, legalábbis egyelőre úgy tűnik, hogy nem Broadwell architektúrájú Core i7 kerül a masinába. Ez persze akár még változhat is, mivel az Intel holnap fogja bejelenteni a Broadwell chipeket, így lehet, hogy az Acer utána frissíteni fogja a specifikációt. Ha nem, annyira azért nem lesz meglepő az sem, lévén, hogy nem teljesen új modellről, hanem egy régi termék kicsit fejlesztett változatáról van szó: a V17 Nitro már hónapok óta piacon van. (Ennek megfelelően a többi egység is változatlan, a GPU például az NVIDIA GTX860M-je, ami azért notebookos körökben elég erősnek számít.)

A gép (helyesebben az új opció) pontos megjelenési dátumát valamint a vele szerelt gép várható árat az Acer egyelőre nem közölte.

Címkék
Hozzászólások