- 2015. január 4., 14:20
Rengeteg új modell érkezik, Quantum Dot és Wide Color LED techológiával is; bemutatkozik a ColorPrime brand.

Rengeteg új modell érkezik, Quantum Dot és Wide Color LED techológiával is; bemutatkozik a ColorPrime brand.

A most kiszivárgott termékek elvileg a teljes 4K-s termékpalettát jelentik, de persze két éve már megtanultuk, hogy ilyen kijelentéseknek ne üljünk fel: új tévé akár a kiállítás második napján, a semmiből is érkezhet. Az UHD tévéket tartalmazó termékpaletta legnagyobb érdekessége talán az lesz, hogy az új modellekben több technológiai újítás is debütál. A Quantum Dot megoldásról korábban már írtunk, most pedig az is kiderült, hogy a készülékek ColorPrime brand alatt érkeznek. Viszont úgy tűnik, hogy a ColorPrime nem a Quantom Dot megoldásra kitalált, hangzatosabb valami, mivel a gyártó olyan tévékre is használja, amelyekbe Wide Color LED-es háttérvilágítás lesz beépítve. A gyűjtőnév alá azért kerülhetett be mindkét eljárás, mert a lényegük ugyanaz: növelik az elérhető színteret. Abban alighanem az egész iparág egyetért, hogy most a képminőség efféle növelése a következő lépés, többek között a Dolby Vision is ezt célozza meg. Az LG saját adatai szerint a Quantum Dot 30, a Wide Color LED-es megoldás pedig 25 százalékkal növeli a lefedhető színtér nagyságát – utóbbi foszfor alapú LED-eket használ egyébként.

Az LG, hasonlóan más gyártókhoz, az UHD felbontást idén (is) nagyon előtérbe helyezi, akár még az is előfordulhat, hogy a termékpalettán több lesz a 4K-s tévé, mint a nem 4K-s. Ezt arra is alapozzuk, hogy összesen nyolc új sorozat debütál: UC9, UB98, UF95, UF94, UF85, UF77, UF68 és UF67 néven. A hazai modelleknél a teljes terméktípus 0V-re végződik majd, jelezvén, hogy DVB-T2/C/S2 tuner található a készülékekben. A ColorPrime megoldás mellé a tévék megkapják a webOS 2.0 okostévé rendszert is. Természetesen a gyártó továbbra is saját, vagyis IPS-paneleket használ, és egyes modellekben local dimming szolgáltatás is lesz, amely a feketetét és a kontrasztot hivatott javítani. A tévékbe HEVC dekóder chip is kerül, mégpedig olyan, amelyik akár 60 fps-es képsebességű 4K-s anyagokkal is boldogul.

Az LG sajtóközleményéből kiderül még, hogy a tévék egy részébe Harman Kardon hangsugárzók kerülnek, a csúcsmodell pedig egy Auditorium Stand nevű állványt kap, a még jobb hangzás érdekében – kérdés, hogy egy vékony tévénél lehet-e csodát tenni csupán egy jobb állvány beépítésével vagy sem.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2020. május 5., 12:00
2020. február 10., 13:00
2020. február 12., 16:00