- 2015. január 4., 18:50
A vállalat bejelentett egy okosórát Watch néven, de egyelőre nagyon kevés dolgot lehet tudni róla.

A vállalat bejelentett egy okosórát Watch néven, de egyelőre nagyon kevés dolgot lehet tudni róla.

A névválasztásnak az Apple egyébként lehet, hogy nem fog örülni, de valószínűleg semmit nem fog tudni tenni ellene, mivel a watch mint óra annyira átlagos kifejezés, hogy szinte biztosan nem sikerült levédetni. Az órával kapcsolatban annyi biztos, hogy androidos készülékekkel lehet majd együtt használni, és használható lesz többek között arra, hogy e-maileket, üzeneteket fogadjunk vele, vezéreljük a zenelejátszót vagy a kamerát. És persze nem marad el a szokásos fitnesz funkció sem, de azt még nem tudjuk, hogy az ehhez szükséges hardver (pl. gyorsulásmérő a lépésszámlálóhoz illetve pulzusmérő) az órában lesz-e vagy esetleg a kütyü e tekintetben a telefonra számít inkább.

A további infókat a képek alapján lehet leszűrni; a kör alakú számlap mellett igényesnek tűnő, valószínűleg fémből készült és cserélhető szíj várható. Viszont majdnem biztos az is, hogy az óra operációs rendszere nem az Android Wear lesz, olyan képet legalábbis nem közölt a gyártó, amelyen a már megismert kártyácskák látszanak. Az nem valószínű, hogy a fejlesztők változtattak volna az UI-n, mert erre a Google által kiadott felhasználói feltételek alapján nincsen lehetőség.

Az Alcatel megjelenése ezen a piacon elsősorban azért lehet érdekes, mert a gyártó termékei rendszerint nagyon olcsók; bár a telefonok sebességén, teljesítményén ez sokszor meg is látszik, egy okosóra esetében, ha vannak is különbségek e téren, ezek valószínűleg nem lesznek zavaróak. Mindemellett azt viszont még nem tudjuk, hogy az óra pontosan mennyibe fog kerülni, mert az Alcatel csak annyit közölt, hogy megfizethetők lesznek. Azért abban reménykedhetünk, hogy ez 100 dollár körüli árat jelent.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
2020. június 8., 10:00