- 2015. január 5., 12:10
A Tao Fitness nevű cég saját fejlesztéseivel jó eséllyel pályázhatna a legérdekesebb termékek díjára.

A Tao Fitness nevű cég saját foteljével és szorongatásra reagáló játékvezérlőjével pályázhatna a legérdekesebb termékek díjára is.

Ha abból indulunk, ki, hogy sokan szinte semmit nem mozognak, akkor nagyon jó ötletnek tűnik néhány olyan termék, amelyet a megszokott, otthoni környezetben lehet használni arra, hogy kicsit eddzük a testünket. A Tao Wireless termékpalettájáról két kütyüt is meg tudtunk nézni; ezekben közös, hogy még csak prototípusok, és ez oly annyira igaz, hogy várható megjelenési dátumot sem kaptunk melléjük – készen lesznek, amikor készen lesznek, hangzott el egészen pontosan.

Az egyik kütyü egy fotel, amelynek nemcsak kialakítása érdekes, hanem az is, hogy tartalmaz néhány beépített szenzort. A fotel karfájának alakja azért olyan, amilyen, hogy a lábunkkal, kezünkkel mindenféle gyakorlatokat tudjunk végezni, a szenzorok pedig természetesen arra valók, hogy megmondják, az eddig elvégzett „edzéssel” mennyi kalóriát sikerült elégetnünk. Az ellenállást a fotel rugalmas „gerince” fejti ki.

A Workout, ha lehet, még érdekesebb. Ez a szerkezet egy egérnek néz ki, amelyet azonban nem mozgatni kell, hanem két tenyerünk közé szorítani. A testmozgást itt az adja, hogy a szorítási mozdulatot nemcsak magunk előtt, hanem a fejünk felett, hátunk mögött stb. is végezhetjük, így ha nem is tökéletesen alaposan, de azért elég jól meg lehet mozgatni vele a kar- és mellizmokat. A működése egyszerű: a benne lévő szenzor érzékeli, hogy mekkora erővel nyomjuk össze éppen a készüléket, és ezt az adatot továbbítja egy okostelefon vagy táblagép felé.

Hogy ezek mit kezdenek az adatokkal, az csak a programozók fantáziáján műlik, a demóban például egy sielőt kellett (volna) pályán tartanunk, mégpedig úgy, hogy a nyomás erejével azt tudtuk szabályozni, hogy a figura mennyire térjen ki a jobb oldal felé. A foton nem a mi teljesítményünk látszik: elsőre olyan fésűt rajzoltunk, hogy öröm volt nézni, de a második kísérletre azért már egészen jól belejöttünk a dolgokba.

Ahogyan fentebb már írtuk, a Tao Wellness egyelőre egyik terméket sem dobta piacra, és bár dolgoznak a piaci premier előkészítésén, nem tudni, hogy ez mikorra várható. A Workout például már több mint egy éve készül, de még mindig nem érzik tökéletesen piacérettnek. Végül is nem feltétlen a gyorsaság számít, versenytárs valószínűleg kevés lesz ezen a területen.

Címkék
Hozzászólások