- 2015. január 6., 15:24
A Sharp AQUOS 4K Ultra HD TV sok szolgáltatást, az AQUOS Beyond 4K Ultra HD-val őrületes felbontást kínál.

A Sharp AQUOS 4K Ultra HD TV sok szolgáltatást, az AQUOS Beyond 4K Ultra HD-val őrületes felbontást kínál.

A Sharp új tévécsaládjában négyszer annyi típus lesz, mint eddig volt. Hét különféle képméretben, 43-80 col között válogathatunk majd az új 4K-s tévék közül. A Sharp tartja velük a legnagyobb felbontású tévé rekordját, Sharp AQUOS Beyond 4K Ultra HD TV családjával, ugyanis a Quattron technológiájú tévéken nem kevesebb, mint 66 millió szubpixel található – ez 42 millióval több, mint a hagyományos RGB felosztású 4K UHD tévéken. A szubpixelekkel 167 százalékkal nagyobb, a 8K-hoz közelítő felbontás érhető el. Ahhoz, hogy ezt a sok képpontot címezni lehessen, a Sharp új generációs Revelation Upscalere segít, és felskáláz bármilyen HD vagy 4K tartalmat. A legnagyobb, 80 colos méretben kapjuk a legjobb színhűséget és kontrasztot, ehhez a SPECTROS Rich Color Display ad segítséget, hogy a tévé még több színt jeleníthessen meg. A tévé színtere nagyobb, mint a DCI (Digital Cinema Initiative) színtér (ez közel akkora, mint az Adobe RGB színtere, enyhén a vörös felé fordulva – tehát a Sharp tévéken a pirosat érdemes figyelni). A magas kontrasztról a local dimming gondoskodik, vele HDR minőségű képet kapunk majd. A tévék sajnos csak ez év végén fognak a boltokban is megjelenni.

Korábban elérhető lesz viszont a Sharp AQUOS 4K Ultra HD tévécsalád, az UB30, az UE30 és az UH30 tagokkal. Minden tévében négymagos processzor van, dekódolni képesek a H.265 és VP9 adatfolyamokat, tehát mindegyik 4K streaming-szolgáltatóval használhatók. A belépő szintű UB30 43, 50, 55 és 65 colos méretekben érhető el, a legkisebb induló ára 750 dollár, a legnagyobb 2 300 dollár lesz. A következő szinten helyezkedik el a középkategóriát képviselő UE30 család, 60, 70 és elsőként 80 colos képátlóval rendelkező tévékkel (áruk 2000-5400 dollár között alakul majd).

Végül de nem utolsó sorban az UH30 „zászlóshajó” családban a képminőség a legfontosabb, amelyet eddig egyelőre két modell, a 70 és a 80 colos képviseli (3200 és 6000 dollár). Tulajdonságuk alapján a THX 4K tanúsítványt is megkaphatják, de csak akkor, ha elvégzik a négyszáznál is több hivatalos, képminőséggel kapcsolatos mérést. Ezekben a készülékben már elérhető a SPECTROS Rich Color Display technológia, ami szebb vörös és zöld árnyalatokat nyújt.
Mind az UE30, mind az UH30 tagjaiban az Android TV rendszere működik, amelyekkel filmek nézhetők, és az okostelefonok tartalma is a tévére vihető. A SmartCentral 4.0 a sugárzott és a streamelt csatornák beállítását segíti egyetlen képernyőn, a beállításokat pedig a családtagokhoz kapcsolja. A tévék többsége mobil alkalmazással is kezelhető, ráadásul úgy, hogy nem zavarjuk az éppen folyó filmnézést.

Címkék