- 2015. január 6., 10:10
A zene mindenhol, az autóban is velünk lesz. A vezetőt kevéssé terhelő, intelligens rendszer már most népszerű.

A zene mindenhol, az autóban is velünk lesz. A vezetőt kevéssé terhelő, intelligens rendszer már most népszerű.

Még ma is nagyon sokan vannak olyanok, akik a zenét elsősorban utazás közben, az autóban hallgatják. Számukra készült az a rendszer, amely egyszerűsíti a zenehallgatást, a számok kiválasztását. Noha a vezetés közbeni mobiltelefon-használat növeli a balesetveszélyt, hasonló a helyzet akkor is, ha a sofőr a rádió gombjait nyomogatva választ csatornát. Az AUPEO! Personal Radio rendszerével alapvetően webrádiót és zenét lehet hallgatni, de a különlegessége az, hogy a hallgatott tartalom alapján megtanulja a felhasználó szokásait, és számára ezen információk alapján új tartalmakat (zene, hírműsorok, stb.) kínál.

Az autós iparágban ezeket a funkciókat a gyártók mindenáron az okostelefonok és tabletek autóhoz való kapcsolásával próbálják megvalósítani, az Aupeo! (az Aupeo GmbH a Panasonic tulajdonában van, és a Panasonic Automotive Systems alatt dolgozik) rendszere viszont az autóba integrálódik, és gondoskodik arról, hogy a rendszer az internetről a lehető legkevesebb adatot töltse le – ez egy korlátozott mobilnet esetén fontos tényező. A rendszer kezelői felületét az autógyártók átszabhatják, a robosztus és gyorsan induló rendszerrel akár 60 országra kiterjedő szolgáltatást is nyújthatnak.

A rendszert ma már több mint öt millió járműben lehet(ne) használni, 20 gyártó (Ford, VW, Mercedes, Audi, BMW, Toyota stb.) autójában már ott lehet(ne), de a Jaguar és a Land Rover is kezdeményezte partnerségét. A legszebb az egészben, hogy nem csak az új autók, hanem a már meglévők is felruházhatók az Aupeo rendszerével, amely az olyan rendelkezésre álló extrákat, mint például a HUD is használni tudja.

Címkék