- 2015. január 6., 13:59
Jó ütemérzékkel váltott fókuszt a Garmin az autós navigációról a különféle okosórák és fitnesz-karkötők felé.

Jó ütemérzékkel váltott fókuszt a Garmin az autós navigációról a különféle okosórák és fitnesz-karkötők felé. A CES-en most az előbbi kategóriában három új készüléket is bemutatott, amelyek között egyaránt megtalálható az alsó kategóriás, sportolókat megcélzó óra és a csúcskategórás túra-segédeszköz is.

Az első készülék a 250 dolláros Vivoactive, ami ugye nem más, mint a Vivosmart karkötő nagyobb testvére, komolyabb kijelzővel és dedikált platformmal, amihez még egy alkalmazásbolt is tartozik. Ez utóbbi nem duzzad éppen a programok kínálatától, de a Vivoactive az alapvető funkciókkal már eleve rendelkezik – azaz a telefonos értesítések átvételére képes, van benne GPS vevő és hozzá megfelelő szoftver a különböző sportos tevékenységek követésére. A legismertebb konkurensekkel összehasonlítva különösen impozáns, hogy szimpla óraként használva három hétig is bírja egy feltöltéssel, míg bekapcsolt GPS-szel 10 órát használhatjuk.

A következő modell az inkább a túrázóknak, szabadidő-sportolóknak szánt Fenix 3, ami természetesen a Fenix 2 utóda, szebb kivitelben és az új, Connect IQ-képes platformmal. A Fenix 3 500 dollárba kerül alapkivitelben, 550 dollárba, ha a pulzusmérővel összecsomagolt változatot vesszük, és 600-ba, ha a zafírüveg verzió tetszett meg nekünk. Az igazán különleges óra most azonban az Epix nevű csúcsmodell, ami a Fenix egy még komolyabb, kapacitív (és sajnos szögletes) érintőképernyővel szerelt változata. Ebben is van barometrikus magasságmérő, iránytű, és GLONASS-kompatibilis GPS-vevő is, de kijelzőjén nemcsak száraz adatok, hanem térkép megjelenítésére is képes, tehát komolyabb túrák esetén segíthet a navigációban.

Az 550 dollárról induló Epix egyébként a Garmin állítása szerint energiatakarékos üzemmódban 50 órát tud működni bekapcsolt GPS vevővel, míg szimpla óraként 16 hétig bírja. A Fenix 3 és az Epic valamikor az első negyedévben, a Vivoactive pedig áprilisban jelenhet meg.

Címkék
Ez is érdekelhet
2019. május 28., 08:00
2018. október 16., 17:00
Hozzászólások