- 2015. január 7., 21:59
A Panasonic kifejlesztett egy 360 fokos látószöggel rendelkező kamerát, megnéztük, hogy mit tud.

A Panasonic kifejlesztett egy 360 fokos látószöggel rendelkező kamerát, megnéztük, hogy mit tud.

Ha teljesen őszinték akarunk lenni, akkor azért azt be kell vallanunk, hogy maga a kamera nem új, azt már tavaly júniusban forgalomba hozta a japán gyártó, viszont a CES-en néhány új alkalmazási területe is bemutatkozott. De először az alapok: a kamerát a plafonra szerelve egyetlen egység 5 méteres magasságból 555 négyzetméternyi terület teljes és folyamatos megfigyelésére képes, a részletes információtartalmat pedig a benne lévő 9 MP-es szenzor garantálja. A kamera képe persze kissé nehezen értelmezhető „egyben”, ezért a vezérlő szoftver lehetővé teszi, hogy a képet két részre bontsuk is kisimítsuk – a lenti képen látható, hogyan is néz ez ki a gyakorlatban.

Ami új, az az, hogy a kamera következő változata már hőtérkép készítésére is képes lesz, és tudja majd figyelni azt is, hogy hányan tartózkodnak a hatósugarában. Sőt, nemcsak az emberek számát, hanem mozgását is követheti, így a kamera akár a marketingesek munkáját is segítheti, mivel meg tudja mondani akár azt is, hogy egy boltban melyik polc előtt mennek el a legtöbbször az emberek. Vagy azt, hogy melyiket nézik meg a legtöbbször. A használhatóság szempontjából igazából nem tudjuk, hogy miért érdekes, de szoftveresen hamarosan arra is lesz mód, hogy a mozgó objektumokat kiszűrjük.

A kamerából a Panasonic kétféle változatot is készít, az egyik kültéri használatra is alkalmas, mivel akár -40 fokos illetve + 50 fokos hőmérsékletben is tud működni. Az új funkciók pontos elérhetősége még nem ismert.

Ez is érdekelhet
2020. szeptember 14., 08:00
2020. június 3., 08:00
2020. május 5., 12:00
Hozzászólások