- 2015. január 7., 20:15
Pár hete már kiszivárgott, hogy a Sony olyan kiegészítőn dolgozik, amivel bármiből lehet okosszemüveg.

Pár hete már kiszivárgott, hogy a Sony olyan kiegészítőn dolgozik, amivel bármiből lehet okosszemüveg.

ÉS most el is hozta a vállalat a kütyüt a CES-re, de persze csak prototípus formájában. A készülék időközben az Attach nevet kapta, nyilván azért, mert (elvileg) bármilyen szemüveghez hozzá lehet majd csatolni. A Sony természetesen egy Google Glass alternatívát szeretne megalkotni, tehát alapvetően hasonló működést várhatunk. Az információkat egy apró OLED kijelző (640×400 pixeles felbontással) mutatja, de emellett mindenféle érzékelő és elektronika valamint egy kamera is helyet kapott a készüléken.

Az Attach jelenlegi formájában elég kevés kerettel kompatibilis, a rögzítési megoldása ugyanis meglehetősen kötött, vékony szárakra például a „bölcső” nem is csatolható fel. Ez persze a végleges változatnál (aminek piacra kerüléséről nem tudunk semmit) biztosan módosulni fog, hogy a kompatibilis keretek listája minél nagyobb legyen. (Rosszabb esetben viszont akár még az is elképzelhető, hogy az Attach kizárólag megfelelő partnereknek – Oakley, Ray-Ban, stb. – lesz elérhető, akik majd olyan rögzítést terveznek hozzá, amilyet csak akarnak.)

A nagy kérdés ugyanakkor az, hogy a Sony mit szeretne kezdeni valójában a termékkel. Mert az odáig rendben van, hogy elméletileg a Google Glass konkurenciájáról van szó, a gyakorlatban ugyanakkor a felhasználási terület egyelőre nagyon limitált. És elsősorban a sporthoz kötött. Ami nem biztos, hogy baj, a Sony stratégiája akár még az is lehet, hogy direkt egyes területekre fókuszál. A standon legalábbis minden demó valamilyen módon a sporthoz volt kötve, a szett, amit mi próbáltunk ki, kerékpárosoknak segített tájékozódni, illetve információkat kapni.

Címkék
Hozzászólások