- 2015. január 7., 21:41
Egy másikat meg felállított. És ha már a standon jártunk, megnéztünk egy (két) új, átlátszó kijelzőt is.

Egy másikat meg felállított. És ha már a standon jártunk, megnéztünk egy (két) új, átlátszó kijelzőt is.

Ma már minden magára valamit is adó panelgyártónak van olyan megjelenítője, amelyet direkt digitális hirdetőtáblákhoz fejlesztett ki, így aki ki szeretne tűnni a sorból, annak különleges megoldásokkal kell előrukkolnia. A Sharp komolyan vette a dolgot, és a standon demózott több vállalati ügyfeleknek szánt panelt is. Ezek közül a legérdekesebb a kör alapterületű, 50 cm-es sugarú oszlopra felcsavart kijelző volt, amelyet a japán vállalat a Sakai Display Products (DSP) nevű gyártóval közösen alkotott meg. A panel kiterítve 60,1 colos képátlóval bír, és 150 fokos szeletet fed le.

A második érdekesség a 104 colos, oldalára állított 21:9-es digitális hirdetőtábla volt, amely 5K×2K felbontású panellel és akár a kültéri használathoz is elegendő fényerővel rendelkezik.


Végül de egyáltalán nem utolsó sorban a japán vállalat is elkészített egy átlátszó LCD-t, amely vitrinekbe, kirakatokba kerülhetnek be. A panel érdekessége, hogy ahogyan az a képeken is látszik, saját háttérvilágítással is rendelkezik.

Fenti megjelenítők mindegyike „Technology demonstration” formájában, azaz prototípusként volt jelen, de a konkrét piacra kerülési dátumnak egy csak és kizárólag vállalati ügyfeleknek értékesített terméknél talán nem is annyira fontos.

Címkék
Hozzászólások