- 2015. január 8., 11:40
Szinte biztosak vagyunk abban, hogy a legtöbben úgy gondolják, hogy a merevlemezek unalmasak. Pedig nem.

Szinte biztosak vagyunk abban, hogy a legtöbben úgy gondolják, hogy a merevlemezek unalmasak. Pedig nem.

És nemcsak azért, mert a gyártók időről időre szellemes megoldásokkal tolják ki azokat a határokat, amelyekről korábban úgy gondolták, hogy a fizika miatt egyszerűen átléphetetlenek; a HDD-k kapacitása azért nőhet még mindig hihetetlen ütemben, mert a gyártók mindig megtalálják a módját, hogyan tudnák az adatsűrűséget még egy kicsit megnövelni. Azzal persze egyetértünk, hogy a dizájn a belső meghajtóknál nem éppen változatos, a külső egységeket azonban igenis lehet variálni. A Seagate erre mutatott két kiváló példát is a CES-en.


Az egyik adattároló a Seven nevet kapta, és elsőre úgy tűnhet, mintha egy belső meghajtóról lenne szó, pedig valójában egy szépen megmunkált, acéltokkal bíró hordozható merevlemezzel van dolgunk. 500 GB-os kapacitását USB 3.0 csatlakozón keresztül tölthetjük fel. A HDD-hez ajándékba jár a Seagate Dashboard is, amelyet a gyártó fel is tölt a merevlemezre.

A másik készüléket a most már a Seagate-hez tartozó Lacie mutatta be (valójában kicsivel a CES előtt), ennek érdekessége, hogy Corning üvegbe (Gorilla Glass) burkolták, az asztalra pedig egy elegáns, fából készült tokban lehet felállítani. Ebben a kütyüben normál 2,5 colos HDD működik, így többféle kapacitásban is elérhető (lesz).

Címkék