- 2015. január 8., 18:43
A japán gyártó standján ötletes megoldást láttunk, amivel a keret úgy tüntethető el, hogy közben mégis megmarad.

A japán gyártó standján néhány ötletes megoldást láttunk, az egyikkel a keret úgy tűntethető el, hogy közben mégis megmarad.

A gyártók fantáziáját régóta mozgatja, hogyan lehetne eltüntetni az oldalsó keretet a tévék kávája körül. Elméletben ugyan nem olyan nehéz a dolog, a valóságban mégsem sikerült eddig tökéletes megoldást kivitelezni. A sikerhez a legközelebb talán az LG került a Cinema Screen megoldással, de ezeknek a tévéknek is van kerete, amely rögtön látszik, amint bekapcsoljuk őket. A Sharp most más ötlettel állt elő: a meghagyta a keretet, csak éppen a káva elé benyúló részt tükröződővé tette, így a megfelelő szögből nézve valóban olyan, mintha eltűnt volna a keret.

A keret pontosan szemből jól látszik

Ha viszont optimális nézési távolságból látjuk, akkor ilyen

A képek alapján mondja meg mindenki maga, hogy mennyire szerencsés a dolog, bár azt azért hozzátennénk, hogy a fotók kicsit csalnak, és a valóságosnál jobban kiemelik a keretet. Az elképzelés minden esetre csak prototípusként létezik még, és nem tudni, hogy valaha bekerül-e olyan tévébe is, amely kereskedelmi forgalomban kapható lesz. Nagy összegben nem fogadnánk rá, mivel a tükröződés révén a kép oldalsó része duplán jelenik meg (ez jól látható a fotókon), és ezt szerintünk a felhasználók közül sokan nem tudnánk tolerálni.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2019. október 28., 08:00
2019. szeptember 4., 20:00