- 2015. január 8., 12:12
Az Internet of Things tényleg nagyot fog szólni, hamarosan nem lesz olyan eszköz, aminek nem lesz okos verziója.

Az Internet of Things tényleg nagyot fog szólni, hamarosan nem lesz olyan eszköz, aminek nem lesz okos verziója.

Az okosmérleg egyébként nem is rossz módja a közösségi tudás és az internetben rejlő lehetőségek kihasználásnak; a Drop nem más mint, egy Bluetooth kapcsolat létesítésére is képes konyhai mérleg (azért BT és nem WiFi, mert így a mérleg egyetlen elemről nagyjából egy évig képes üzemelni), amelyet a táblagépen futó alkalmazással járathatunk a csúcsra. A tabletre (vagy akár telefonra) letöltött alkalmazás segít a főzésben, mégpedig oly módon, hogy nemcsak recepteket lehet letölteni vele, hanem az elkészítés fázisain is végigmenni.

A digitális szakácskönyv alapján a kütyü tudja, hogy mikor milyen összetevők adagolására van szükség (és persze azt is, hogy mennyire), a mérleg adatai alapján pedig a mennyiségek kimérése sem jelent gondot. A mérlegen egy visszajelző LED és egy gomb is helyet kapott, előbbi szól, ha eleget tettünk mondjuk a lisztből, utóbbival pedig a táblagépen léptethetjük tovább a receptet – így nem kell azt koszos kézzel fogdosnunk.

A Drop jelenlegi verziója elég apró, nagy tálakat nem lehet ráhelyezni, így az adagok kimérése után a hozzávalókat másik edényben kell összedolgozni. Az viszont jó, hogy a mérleg nem foglal sok helyet. Alul felül hőálló szilikonból készült borítása van – amelyet tisztán tartani talán nem a legkönnyebb, viszont az is biztos, hogy a készülék nem fog elcsúszni a helyéről.

A mérleg egyelőre iOS alatt használható, mivel az app csak erre az operációs rendszerre készült el, de hamarosan várható az androidos változat is. Ára nem is olyan vészes, 100 dollár.

Címkék
Hozzászólások