- 2015. január 8., 10:24
A Samsung VR csak akkor lehet nyerő, ha lesz hozzá elég tartalom. A Samsung dolgozik az ügyön.

Az Oculus Rift nyomán készült Samsung VR csak akkor lehet nyerő, ha lesz hozzá elég tartalom. A Samsung dolgozik az ügyön.

Ennek ékes bizonyítéka, hogy a Milk Music streaming szolgáltatás mellé a vállalat bejelentette a Milk VR platformot is, amely olyan filmek (vagy nevezzük őket inkább videóknak) érhetők el, amelyek 360 fokos nézési élményt kínálnak. A Gear VR-ről az IFA 2014 tudósításunkban már írtunk, az ott lévő információkat nem ismételnénk meg, így most csak a Milk VR-re koncentrálunk. A demó során néhány lépés után bejutottunk a csarnokba, ahol körbenézve lehetett kiválasztani a klipeket. Az idő szűkössége miatt csak egyetlen videó megnézésre volt alkalmunk, amely egy vadászrepülő pilótájának szemszögéből mutatta a történéseket. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy a fejünket forgatva oldalra vagy akár hátra is tudtunk pillantani. Azt fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy a 360 fokos lefedés csak horizontális irányban értendő, vertikálisan limitált volt az a tér, amelyet a videó le tudott követni. Az élmény ettől függetlenül jó volt, főleg, hogy a tartalom, bár renderelt volt, eléggé valóságosnak tűnt.

5-én, a Samsung sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a Walking Dead sorozathoz kapcsolódóan lesz majd néhány klip, amely a Gear VR-rel lesz megnézhető – igazából arra leszünk majd kíváncsiak, hogy az „mit fog tudni”. Tekintettel arra, hogy hús-vér színészekkel, valódi környezetben felvett epizódokról lesz szó, megmutatkozik majd, hogy az elképzeléseket sikerül-e a gyakorlatba is átvinni. Ha nem, akkor az még mindig nem jelenti azt, hogy a Gear VR nem lesz sikeres, az animációs filmek például elméletben remekül ki tudják használni akár a teljes rendelkezésre álló teret.

Készítettünk egy videót is a filmről, amit megnéztünk, de a minősége sajnos nem lett a legjobb – reméljük, azért így is élvezhető valamennyire: