- 2015. január 10., 14:42
Az ívelt telefon második kiadása olyan lett, amilyennek az elsőnek is lennie kellett volna: igazi ragadozó.

Az ívelt telefon második kiadása olyan lett, amilyennek az elsőnek is lennie kellett volna: igazi ragadozó.

Az elődöt a G Flexet a koreai gyártó éppen egy éve, szintén a CES-en mutatta be. Noha a telefon nem döntötte meg az eladási rekordokat, azt azért sikerült bebizonyítania, hogy lehet keresnivalója a piacon, így a második verzió elkészítése borítékolható volt. És az LG ezúttal már nemcsak próbaként, hanem élesben is szeretne piacot szerezni, így mindent beleadott. A mobil specifikációját korábbi cikkünkben már részleteztük, így most csak az első benyomásokra térünk ki. Az ívelt formák az LG szerint jobban átgondoltak, ráadásul az elő- és hátlap vonalai kicsivel más sugarú körrel írhatók le – de a gyakorlatban nem éreztük, hogy ettől most annyira jó lenne nekünk (nem volt rossz sem persze). A Full HD kijelző ma már nem számít különlegességnek, inkább elvárhatónak, főleg 5,5 colos képátló esetén. Az ívelt forma természetesen csak OLED-panellel valósítható meg ekkora méretben, ami az LG-nél P-OLED-et jelent. A képminőségbe így nem igazán tudunk belekötni. A panel előtt LG üveg található, amelyet a Corning gyárt, de valami trükköt még a koreai gyártó is bevetett, hogy a szokásoshoz képest 20%-kal erősebb legyen. A nyolcmagos processzor és az Adreno 430-as GPU a számítási teljesítményt is biztosítja, így nem meglepő, hogy a mobilon az Android 5.0 egy pillanatra sem akadt meg.

A hátsó kamera 13 MP-es, képminőségéről nem tudunk mit mondani – viszont mivel került bele optikai képstabilizátor is, sötétben jobb minőségű képekre számíthatunk. Az előlapi kamera 5 MP-es, ennek érdekessége az, hogy szelfit most már úgy is készíthetünk, hogy mutogatunk a telefonnak – ez azért jobb, mint az időzítő, mert nem kell rohanni sem és feleslegesen várni sem. Ami még érdekes lehet, az a gyors töltés: a mobilhoz 2,6 amperes töltő jár, amivel a 3000 mAh-ás akkut kb. másfél óra alatt lehet telesen feltölteni.

A hátsó borítás műanyag, és a korábbi változathoz hasonlóan képes az öngyógyulásra. Ezt ráadásul sokkal gyorsabban teszi, az elődhöz képest tizennyolcszor gyorsabban; a felületi karcok így akár kevesebb mint 10 másodperc alatt eltűnhetnek. Az LG védjegyévé vált hátsó gombos kialakítás is visszaköszön, ez az ívelt forma ellenére is kényelmesen elérhetőnek tűnt a rövid próba alatt.

A mobilt az LG Dél-Koreában már januárban forgalmazni kezdi, az európai premierre azonban még várni kell. Ára egyelőre nem ismert, de a G Flex és a G2 árazása alapján sejteni lehet, hogy a gyártó valamivel a G3 fölé lövi majd be az érte elkért összeget.

Címkék
Hozzászólások