- 2016. január 5., 15:52
Több készülékről tudja egyszerre begyűjteni a fotókat ez a mobil tárhely, hogy aztán meg is ossza azokat.

Minden kutatás és felmérés azt támasztja alá, hogy a felhasználók egyre inkább az okostelefont használják fényképezéshez és videók rögzítéséhez, így mind több és több olyan kiegészítő jelenik meg, amely arra való, hogy ezekről a tartalmakról gyorsan másolatot, mi több, egyszerűen megosztható másolatot készítsünk.

Pontosan ezt tudja a Link (by Fasetto) is, amely egy WiFi kapcsolat létesítésére képes adattárolóból és egy telefonra telepíthető szoftver párosából áll. A hardver maga nem kérdés igazán: adott egy 256-2000 GB kapacitású SSD, amely köré némi elektronika (ARM processzor, 4 GB RAM) és egy doboz kerül. Az elektronika feladata más WiFi eszközökkel tartani a kapcsolatot, és persze az is, hogy a sokféle kommunikációs lehetőség közül kiválassza a legjobbat. A Link saját akkut is tartalmaz, amely kb. 8 órányi működéshez elég.

Mivel a Linket alapvetően arra találták ki, hogy telefonok tartalmát másoljuk fel rá, és aztán meg is osszuk, készült egy okostelefonos app is, ami gondoskodik egyrészt a képek és videók automatikus vagy kézi feltöltéséről, másrészt pedig arról is, hogy a Linken található fájlokat a telefonon vissza tudjuk nézni. Ha több telefon is kapcsolódni szeretne a Linkre, természetesen az sem baj, a jelenlegi verzió egyszerre 5 kapcsolatot támogat, de ez a végleges, nyár végén megjelenő változatnál még változhat. Ha nem megfelelő, hogy a képeket, videókat appon keresztül nézzük meg, akkor alternatívaként FTP-szervert, webes felületet is használhatunk, sőt, a kütyü még UPnP/DLNA kiszolgálóként is tud működni.

További érdekessége, hogy a borítása víz-, por- és ütésálló. A készülék ára ugyanakkor elég húzós, a 256 GB-os modell ára 349 dollár, azaz bőven 100 ezer forint felett tanyázik majd, a 2 TB-os modellért pedig 1400 dollárt (nagyjából 450 ezer forint) kell majd fizetni.

Hozzászólások