- 2016. január 5., 15:59
Hagyományos PC-s gyártóként is jelen van a CES-en az Acer, úgyhogy kaptunk új notebookokat és egy egyedi AiO-t is.

A noteszgépek közül a TravelMate P648 az Acer üzleti termékvonalának legújabb tagja, hatodik generációs Core iX processzorokra épül és a P645 utódaként kerül most piacra. Hogy itt is legyen valami elsőség: az Acer állítása szerint ez az első 802.11ad-s noteszgép a piacon. A 60 GHz-es vezeték nélküli hálózat elméletben 4,6 Gbps sávszélességet kínál, de egyelőre elég ritka.

A szénszálas borítással rendelkező 14 colos gép 1,7 kg tömegű és opcionálisan NVIDIA GeForce 940M grafikával is felszerelhető. Alapkiépítésben 4 GB RAM jár hozzá, de ez 20 GB-ig bővíthető, a háttértár pedig 512 GB-os SSD-t vagy 1 TB-os HDD-t is tartalmazhat. A kimenetek között megtalálható az USB-C (TB 3-mal), e mellett pedig kapunk másik három USB 3.0 portot.

Az otthoni felhasználóknak szánt vonalból az Aspire V Nitro Black Edition új változata lehet érdekes nekünk, ebbe ugyanis belekerült az Intel RealSense, a hozzá tartozó kamerával, így a noteszgép egyrészt képes tárgyak, gesztusok felismerésére, 3D szkennelésre, valamint a Windows Hellóval biometrikus azonosítón alapuló beléptetésre. Az új Black Editionben természetesen hatodik generációs Core iX processzorokkal és NVIDIA GTX960M grafikával találkozhatunk.

A ChromeOS népszerűségét meglovagoló gépek közül az új 11,6 colos Chromebook az érdekes, ami 1366×768 pixeles panelt, HDR webkamerát, négymagos Celeron processzort és kiépítéstől függően 2 vagy 4 GB RAM-ot, illetve 32 vagy 64 GB háttértárat kapott. A külvilág felé van ac-s Wi-Fi, Bluetooth 4.0, USB 3.0 és HDMI is, a burkolat pedig mérsékelten strapabíró: az Acer azt állítja, hogy 60 cm-es eséseket és 60 kg-nyi terhelést is elvisel.

Szintén a ChromeOS-re épül a Chromebase, amely a világ első Intel Core CPU-ra épülő ChromeOS-t futtató egybegépe. A 23,8 colos, Full HD panelt használó masinában ac-s Wi-Fi, maximum 8 GB RAM és pontosabban meg nem határozott Core processzor van, négy darab mikrofon és egy webkamera mellett.

Ami a címben említett tabletet illeti, a masina a One 8 családba érkezik B1-850 néven. Nyolc colos kijelző, HD felbontás, 1 GB RAM, 16 GB bővíthető háttértár jellemzi, illetve Android operációs rendszer, amelynek családbarátságát az Acer Kids Center nevű kiegészítő hivatott javítani.

Címkék