- 2016. január 6., 17:15
Az Intel IoT modulja, a Curie az extrém sportokban is megállja a helyét.

Többször is adtunk már hírt arról, hogy az Intel az ultra alacsony fogyasztású, ennek ellenére nagy teljesítményű modulja, a Curie gyökeresen meg fogja változtatni az Internet of Things világát. Első körben mindenki okosotthonokra, házautomatizálásra gondolhat, számos projekt indult az Intel áramkörére építve. Ahhoz képest, hogy az Intel alapvetően mások területére lépett (pl. Atmel, Microchip ténykedik itt), egészen jól indult a Curie pályafutása.

Most képletesen, de a valóságban is felért a csúcsra, ugyanis az Intel együttműködést kötött az ESPN-el, amely az extrém sportok téli olimpiájáról, a 2016-os Winter X Gamesről is közvetít. Ez alapján Curie modulokat szerelnek az igencsak látványos Slopestyle és Big Air számokban résztvevők hódeszkáira. Ez valós idejű adatokat közvetít a kommentátorok számára, és többek között azt is megmutatja, milyen magasra ugrott a versenyző, vagy mekkora erő érte a földre érkezésekor.

Az Intel a Red Bull Media House-al is szerződött, moduljai a BMX kerékpárokba kerülve továbbítják a telemetrikus adatokat a versenyzők teljesítményéről – ennek elsősorban a szponzorok fognak örülni, és így a versenyzők is. Egy biztos: nagy pénz van a buliban.