- 2016. január 8., 16:20
A WebOS telitalálat volt, efelől nincs kétség, a 3.0-s verzió pedig most egy érdekes és hasznos funkcióval bővült.

Az LG a CES-en bejelentett egy sor okostévét, köztük OLED-tévéket is, de természetesen nemcsak a vas, hanem a szoftver is frissülni fog a 2016-os modelleknél. A webOS már a harmadik generációnál jár, újdonságai közül pedig különösen a Magic Mobile Connection nevű dolog az, amelyik érdeklődésre tarthat számot. Ez a webOS-ben már meglévő, Miracast kapcsolat esetén működő hasonló funkció továbbfejlesztése vagy inkább kiváltása: lehetővé teszi, hogy a tévéhez kábellel csatlakoztatott okostelefont a Magic Motion Remote távirányítóval vezéreljük.

Az irányítás teljes körű, vagyis minden olyat, amit egyébként érintéssel meg lehet csinálni a telefonon, azt meg lehet csinálni majd a Magic Motion Remote-tal is. A telefonon lévő médiafájlokhoz éppen úgy hozzá lehet férni így, mint a rajta lévő alkalmazásokhoz, vagyis ha kicsit tovább gondoljuk a dolgokat, akkor az LG okostévéivel immáron nemcsak a webOS alkalmazásokat tudjuk használni, hanem androidos programokat is. Ez pedig újfent versenyelőnyt jelenthet az LG-nek, hiszen ezzel a módszerrel akár az Android TV-vel szerelt okostévéknek is teljes értékű konkurenciája lehet egy webOS-es tévé. A Magic Mobile Connection nemcsak LG, hanem más gyártmányú készülékekkel is működik, de az MHl támogatás szükséges. A távolabbi tervekben egyébként az iOS támogatása is szerepel.

A Magic Mobile Connection papíron nagyon jók hangzik, a gyakorlatban azonban sajnos még nem lehetett kipróbálni a működését, mivel a kiállított tévén csak egy demó felület futott, a csatlakoztatott telefonokon lévő alkalmazásokat ezzel nem lehetett elindítani. A rendszerrel való alaposabb ismerkedést így elhalasztottuk az első webOS 3.0-t használó okostévé tesztünk elkészítéséig.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. december 2., 12:00
2020. február 10., 13:00
2020. február 12., 16:00
2019. október 28., 08:00