- 2016. január 8., 11:45
Az Intel HDMI portba dugható PC-je ötletes, de vannak gyermekbetegségei – amelyeket a második generáció orvosol.
Hirdetés


some text

Az első ugye rögtön a rendkívül alacsony teljesítmény: ezen az új x5-z8400-as Atom is segít, de akinek ez nem lenne elég, az választhat majd Core M3 és M5 chipekre épülő változatokat is, 4 GB RAM-mal és 64 GB háttértárral.

A második gond volt a kevés USB port. Ez a kevés ugye azt jelentette, hogy egy, tehát szinte garantált volt, hogy egy USB hubra is szükség lesz a Compute Stick mellé. Az új generáció esetében az atomos változatnál most már két USB port van, egy 2.0-s és egy 3.0-s, természetesen az eddig is meglévő microUSB formátumú töltőcsatlakozó mellett. A Core M-re épülő modelleknél ugyan továbbra is csak egy USB port került a stickre, de a hozzá tartozó töltőn van még kettő – ez tehát rögtön egy USB hubként működik. A jobb Wi-Fi teljesítményért most már ac-s adapter és 2×2-es antennarendszer felel.

Ami a teljesítményt illeti, az Intel állítása szerint az Atomra épülő verzió is képes a 4K@30 Hz videóra, a Core M5 pedig VPro technológiával is rendelkezik. A Core M3 a Windows 10-zel 400, a Core M5 OS nélkül 500 dollárba kerül.

Main Tags

Ezek is érdekelhetnek