- 2017. január 3., 21:14
Ívelt előlapja van a Samsung következő UHD Blu-ray lejátszójának, amely szerencsére nem csak ezért érdekes.

A Samsung új Blu-ray lejátszót mutat be a CES-en. Az M9500 egyik legfontosabb tulajdonsága (legalábbis a Samsung szerint) az, hogy ívelt előlappal rendelkezik; lássuk be, az ívelt tévé mellé mégsem tehetünk oda egy egyenes előlapos kütyüt, hiszen milyen az már. Más kérdés, hogy így viszont azok maradnak hoppon, akik nem haladnak a korral, és ósdi, egyenes tévét vesznek; mindenre sajnos még a Samsung sem tud figyelni, úgy látszik.

Komolyra fordítva a szót, az M9500 elektronikája minden fontos technológiát támogat, a kép- és hangminőséget pedig adaptív módon, lejátszás közben tudja a tartalomhoz igazítani, még HDR videók és Atmos valamint DTS-X hang lejátszása közben is. A készülék Bluetooth adapterrel is rendelkezi, így megfelelő fülhallgatóra vagy hangrendszerre vezeték nélkül is tud hangot továbbítani. Képnézegetője és videolejátszója a 360 fokos anyagokat is támogatja, így a telefonnal vagy Gear 360-nal lőtt képeket a Blu-ray lejátszó segítségével is meg tudjuk nézni.

A lejátszó legérdekesebb funkciója viszont az, hogy – amennyiben jól értelmezzük – a filmeket mobiltelefonra is át tudjuk majd másolni segítségével. Vagyis lehetőség lesz végre arra, hogy a meglévő filmjeinket, ha mondjuk elutazunk, legálisan vigyünk el magunkkal. Azt egyelőre még nem tudni, hogy a másolás hogyan működik, a másolásvédelmi eljárások miatt valószínűleg a filmet csak a telefonra letöltött alkalmazással lehet majd megnézni.