- 2017. január 3., 18:05
A Snapdragon 835 is napokon belül hivatalos lesz: egyelőre még csak pár infót árult el róla gyártója.

A Qualcomm Snapdragon chipeket kedvelik a telefongyártók, szinte minden csúcsmobilban a széria valamelyik tagja működik, kivéve a Huawei és a Samsung telefonjait – bár utóbbi gyártó az aktuális Galaxy készülékből rendre két verziót, exynosos és qualcommos verziót is készít. A következő chip a csúcskategóriában a Snapdragon 835 lesz, amely gyártója szerint egész sor új dolgot tud majd.

A fejlesztések egy része a fogyasztást hivatott csökkenteni. Habár a rendszerchipen önmagában annyit nem lehet spórolni, hogy csak ettől rögtön kétnapos üzemidő legyen a sztenderd, de mégis fontos, hogy ne csak a telefongyártók, hanem a komponensgyártók is tegyenek a „szent cél” érdekében. A fogyasztást legnagyobb részben az csökkenti egyébként, hogy a vállalat ennél a chipnél állt át a 10 nm-es csíkszélességre. A belső mérések szerint a 30 százalékkal kisebb chip 27 százalékkal gyorsabb, miközben 40 százalékkal kevesebb energiával beéri.

A Qualcomm kiemelt figyelmet fordított a virtuális valóság területére is, többek között ezért döntöttek a tervezéskor az Adreno 540-es grafikus chip mellett. Ez 25 százalékkal gyorsabb elődjénél, ami hozzájárul ahhoz, hogy a VR alkalmazásokban a kijelző lagja csökkenjék, amivel a mozgás és a látottak aszinkronjából adódó rosszullétet lehet megelőzni. Fontos még a Quick Charge 4 implementáció, ami 5 percnyi töltéssel akár 5 órányi használatot is lehetővé tesz, és persze az is, hogy a kommunikációs adaptereknél minden lehetséges megoldást az aktuálisan elérhető legjobbra frissítettek.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00