- 2017. január 3., 20:28
Az SJ8000, SJ8500 és SJ9000 sorozatokkal a Samsung-féle kvantumpontos megoldás (Quantom Dot) kap erős riválist.

A tévégyártók évről évre azon mesterkednek, hogyan tudnának még jobb képminőséget kicsikarni a meglévő technológiákból. Habár az LG szerint az abszolút csúcsot az OLED jelenti, azért a koreai gyártó az LCD-tévéket sem hanyagolja, amire ékes bizonyíték, hogy a felső- és csúcskategóriás modellek egy új, Nano Cell elnevezésű technológiával gazdagodnak. A megvalósítás pontos technikai részletei egyelőre még nem ismertek, de minden bizonnyal egy extra réteg beépítéséről van szó.

A nenocellák méretének pontos szabályozásával az LG a szűrőn áthaladó fény minőségét tudja javítani, mégpedig úgy, hogy a szűrő csak a megfelelő hullámhosszú fényt engedi át – vagyis a kék tisztán kék, a zöld tisztán zöld, a vörös tisztán vörös lesz. Az LG lényegében tehát ugyanazt ígéri, mint a Samsung a Quantum Dot eljárással, még ha két teljesen más technológiáról van is szó; persze az LG saját bevallása szerint a nanocellák hatékonyabbak. A színek tisztasága csak az egyik előny, az LG Super UHD tévéi a Nano Cell eljárásnak köszönhetően sokkal jobb betekintési szöget is nyújtanak.

Az LG felső- és csúcskategóriás tévéibe új profi üzemmód is kerül, amelyet a gyártó a Technicolorral szövetkezve fejlesztett ki. A tévék ezen felül támogatják az Advanced HDR megjelenítést, azon belül pedig a Dolby Vision, HDR10 és Hybrid Log Gamma támogatással is rendelkeznek.

Címkék
Hozzászólások